PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z biegami przy ostrzejszym skręcie w prawo w EJ8

Bening
29-10-10, 19:50
Witam odkąd kupiłem swoje ej8 zauważyłem coś dziwnego np gdy jadę i na skrzyżowaniu skręcam w prawo dość dynamicznie i mieniam na drugi bieg to jest zgrzyt (taki ciągły jak by coś się ocoś ślizgało jakby tryby ) i Hania nie jedzie dopiero aż obroty spadną łapie, jak by wypadły biegi, i dzieje sią tak na każdym biegu ale tylko gdy ostrzej skręcę w prawo w lewo przypadek ten nie występuje co to może być w czym leży problem czyżby w skrzyni (s40) dodam że łożyska dają o sobie znać bo nieźle wyją :/

lopi83
29-10-10, 22:35
moze mechanizm roznicowy?

zakit
29-10-10, 23:37
olej w skrzyni?

Bening
30-10-10, 11:30
olej wymieniany był jakieś 1000km temu oryginalny honda mtf.
jak będę miał czas to nagram filmik dokładnie co się dzieje

Chomikos
30-10-10, 16:51
może poduszki zawieszenia silnika i skrzyni są wybite , silnik przy skręcie wtedy ucieka centymetry i ciągnie za drążki zmiany biegów.

Bening
31-10-10, 18:46
poduszki są ok, ale dziś za zauwżyłem ze jednak na luzie też powstaje zgrzyt przy ostrym skrecie w prawo dopiero jak się zatrzymałem ustąpiło, może to póloś się wysuwa z silnika albo przegub nie jest przykręcony ale to zobaczę jutro

Bening
02-11-10, 12:52
no i problem rozwiązany przy okazji póloś do wymiany, wypadło zabezpieczenie z przegubu i się on ssuwał z półosi podczas skrętu, przy okazji załatwił mi frez na pólosi :/

temat do zamkniecia