Zaloguj siê

Zobacz pe³n± wersjê : problem z drzwiami

andrzejek.r
07-12-06, 17:25
przysz³a zima :( deszcze itd. i cos mi sie sta³o z drzwiami chyba sie opusci³y :/ jak otwieram to strzela i zauwazy³em ze to drzwi zawadzaja o b³otnik :/ da sie te drzwi jakos wyregulowac podniesc czy co ???

Lipek
07-12-06, 20:01
w civic mojej dziewczyny tez sa opuszczone drzwi od str kierowcy, ale nie zawadzaja o blotnik,jest jakis sposob na regulacje gora-dol?

Gibon
07-12-06, 20:18
da siê regulowaæ drzwi gora dó³ ale za du¿o to tam nie naci±gniesz jak juz sie zabierzesz do regulacji to ¶æi±g drzwi i sprawdz sobie te bolce miedzy zawiasami mo¿e po prostu sie wytarly i trzeba kupic nowe albo dotoczyæ, jak masz jakiego¶ znajomego to ci dotoczy za przys³owiow± flaszke

evil_kid
07-12-06, 23:26
¦ci±gasz plastyk pod progiem,zdejmujesz b³otnik i masz regulacjê ¶rubk± do podniesienia drzwi...Lub przesuñ kawa³ek do przodu b³otnik-wystarczy poluzowaæ ¶rubki i go dopasowaæ.

Mattmax
08-12-06, 00:09
A po co sci±gaæ drzwi b³otniki itp.Jesli jest luz to chwyæ drzwi za dolny rant i podnies do góru(z reszt± gdzie kolwiek chwyc)jak bedzie luz góra-dó³ to bolce s± na 100%wyrobione!
A ¿eby wyregulowaæ drzwi nie musisz ich wyjmowaæ!Wybij bolec ogranicznika z drzwi,wtedy bedziesz mia³ lepszy dostep do zawiasów-drzwi uchyl± sie szeroko! w górym zawiasie przy drzwiach masz 2 sruby 10-tki chyba albo 12-tki z do³u tak samo!Musisz miec drug± osobe-Ty odkrêcasz)najpierw dó³ potem góra-luzujesz ¶ruby)druga osoba trzyma drzwi i jesli drzwi obcieraj± o blotnik ci±gnie do siebie,jesli opad³y ci±gnie lekko do góry a Ty w tym momencie dokrêcasz sruby!ew.mozesz minimalnie opuscic ten bolec w kszta³cie litery"U"mniej wiecej na srodku srodkowego s³upka :D zaznacz markerem stare po³o¿enie zeby ew.wrócic do poprzedniego ustawienia!nie wiem jak to inaczej wyt³umaczyc.... 8)
pozdrawiam

PaMa
08-12-06, 07:41
witam, opuszczone dzwi od strony kierowcy to chyba juz normalka, mnie tez w cifie sie opuscily...

..powiadacie, ze bolce sie wytarly...

Feniks
08-12-06, 07:51
ja tez mam takie objawy, narazie tymczasowo poprostu opuscilem mocowanie na karoseri od strony tylu drzwi, ale fakt trzeba zapewne wymienic bolce i jak jest jeszcze gorzej czyli otwor sie zdupczyl to rozwiercic na wieksza srednice i bolce wieksze wsadzic. i to chyba tyle w tym temacie

PaMa
08-12-06, 07:53
..mnei nie chce sie grzebac, nawet jakbym chcial, to i tak czasu nie mam :(
Trzeba chyba do mechanika jakiegos za flaszke dac mu do zrobienia. Sam bym chcial podlubac, ale ten czas..ehh

Moze ktos zna jakiegos mech. z Wroc tco by taka robotke wykonal..?