Zobacz pełną wersję : Wahacze
Witam :) mamy pytanie dotyczące wahaczy, wczoraj byłem na geometrii kół i koleś zauważył ze mam luz w wahaczu tak jakby już otwór lub śruba się wyrobiła ( nie znam się na tym wogóle) i czy można teraz zastosować jakiś pierścień utoczony i wbić w zeby znow pasowało na styk albo rozwiercić wahacz na większą śrubę? opłaca się tak kąbinować ?
Nie można bo to jest zawieszenie.
Tuleje , wahacze jak i śruby dostępne są na rynku i należy je wymieniać a nie drutować
dokładnie. taka maniana może się źle zakończyć dla ciebie jak i auta
Rozumiem, i tak wpadłem na pomysł ze wystarczy tylko wymienić sworzeń wahacza na nowy, bo tamten juz dostał luzu i przez to mi koło całe lata, a wahacz ogólnie jest dobry
Chyba tak, nie łapie się w tym, wiec dodaje zdjęcie podglądowy czy napewno o tym samym gadamy :P http://www.img-share.net/uploads/148wah_01.jpg
PIMPEK_EJ2
28-10-10, 22:34
to nie jest sworzeń tylko tuleja gumowo-metalowa.Tak poza to chyba nie jest zawias cifa?
Tak poza to chyba nie jest zawias cifa?
:D zawias jakiegoś Veg-a
ps. Tulejki też kupisz bez problemu i bez rzeźbienia i narażania Siebie i innych
a pytanie kolejne w civicach idzie wyjąć ta tuleje z wahacza i wstawić nową, czy to jest już na stałe włożone?
Tuleja wahacza to część wymienna, wkłada się ją na prasie, i tak samo wyciąga, więc bezproblemowo kupisz nową tuleje różnych producentów, i albo sam jak masz zdolności i prasę lub inne narzędzia to włożysz, ewentualnie zapłacisz mechanikowi który to zrobi profi.
Już zakupiłem nowe tuleje i będę się brał za wymianę :) i przy okazji założę nowe osłony drążka kierowniczego :D