Zobacz pełną wersję : jaki model eg na swap
siema wlasnie podjalem decyzje o budowie swojego wlasnego indywidualnego projektu...Po namysle i czekania na swa wymazona igle postanowilem zrobic ja sam.Zastanawia mnie ktora wersja nadwozia jest najlepsza baza na swap b16... badz b18... ze wzgledu na czesci do sprzedania po rozmatowaniu no i np o zmiane co niektorych np hamulcow zawiechy itp itd...Dzieki z gory za podpowiedzi
analyzer64
28-10-10, 09:52
Wszystko się nadaje, dla chcącego nic trudnego. Na pewno w przypadku D13B2 będzie więcej do wymiany ;)
a czy np wychodzily eg z tarczami jak vti?poza tym nie chce wydawac mega full na start jestem w o tyle dogodnej sytuacji ze moge sobie czegos poszukac eg 3 4 2 5 i nie chce kupowac eg4 bo wiem ze tam sa np bedny z tylu i wogole...
eg5 ma tarcze z tyłu , ale kosztuje sporo bo silnik jest drogi
a co w ogole tam jest d16 a jaka jest wielkosc tarczy norma 262 /242??czy jakis inny lepik a wogole zastanawiam sie bo zaczynam zbierac czesci i jak to sie przedstawia z zawieszeniem czy bede musial swapowac tez stabilizatory i wogole cala reszte....
Jak masz takie rozkminy to kup od razu EG6 i po problemie.
poszukaj trochę na forum, na pewno znajdziesz odpowiedzi na Twoje pytania. EG5 ma 262 z przodu i komplet stabilizatorów. EG4 nie ma stabów i ma 240 na przodzie.
jak masz kase to kup eg5/eg6 ominie Cię kupa roboty...
jeszcze napisz jaką kasą dysponujesz
powiedzmy ze 20tys.rozmyslalem juz nad VIgen (stwierdzilem ze ewentualnie przychylalbym sie do coupe aczkolwiek mam obwy ze te "powiedzmy200kg" bedzie wazylo na jezdzie przyspieszeniu i frajdy z jazdy)chce eg6 ale kupic w dobrym stanie graniczy z cudem a cud rowna sie 20tysi...mojego eg4 szukalem przez pol roku choc zamysl byl na ori vti ale takiego nie bylo.moje b16 wrzucone w eg4 to frajda zacna ale to wszystko mnie tak nakrecilo ze chce stworzyc swoj wlasny osobisty projekt,moja wizje....:P poza tym w chwili obecnej nawet jest do sprzedania moje byle autko http://allegro.pl/show_item.php?item=1289516683 a wogole nawet latwiej mi wydac powiedzmy 15 na start a pozniej zbierac graty i modzic-autopsja
ja bym kupil coupe juz z b seria jest pare na allegro. potem uturbil
Yotomeczek86
28-10-10, 21:06
poszukaj trochę na forum, na pewno znajdziesz odpowiedzi na Twoje pytania. EG5 ma 262 z przodu i komplet stabilizatorów. EG4 nie ma stabów i ma 240 na przodzie.
jak masz kase to kup eg5/eg6 ominie Cię kupa roboty...
EG5 z ABS ma 262/242 ale już wersja bez ABS ma 242/242 :cool:
dokłądnie. tak samo jest ze wspomaganiem z 242 bez jest podajrze 232 z przodu.
Ale masz chłopie rozkminie za 20 tys to można wszystko praktycznie w 5g
ja bym brał eg4(żeby blacha była zdrowa) i ładował h22 albo b18, turbo raczej nie bo mało praktyczne
eg5 można dorwać z ładnym czarnym wnętrzem bo to standardowe jest dosyć paskudne zazwyczaj jest pełna elektronika
, zawiecha tez jest trochę inna bo wsytepuje np. łącznik stabilizatora.
hamulce niesttey w wersji bez Abs troche ******e bo z porzodu 240 jak bedziesz chciał zmienić to trzeba razem ze zwrotnicą ale to nie sa duze pieniądze
to tez zalezy czy wystarcza ci te standardowe czesci w eg5/6 jak hamulce, czesci zawieszenia, rozporki, staby czy i tak bedziesz chcial to zmienic na cos innego/lepszego bo jak i tak bedziesz zmienial to wiadomo wystarczy kupic eg4 i budowac wszystko od poczatku
Jeśli już jesteś tak napalony na start od samego początku, co w sumie dla mnie jest nawet zrozumiałym posunięciem to i tak po pewnym czasie stwierdzisz, że wydałeś już sporo hajsu na mody i nie odzyskasz tego to będziesz się chciał wszystkiego pozbyć i kupić coś seryjnego z dużą mocą. Ale to tylko takie moje wydumania z własnego doświadczenia. Mi się wydaje, że warto swój silnik przeswapować do innej budy, uturbić i się cieszyć ile da. Po co pakować na nowo hajs. No chyba ze sie nudzisz i masz spory zapasowy budzet to przerzuc się na eg6 i uturbić.
nie wiem wlasnie tego sie obawiam po obserwacjach na allegro mozna zauwazyc lalki z k20 badz k24 gosc wsadzil 40k na czesci przerobki i full pracy a cena wstepna jest 30k....wciaz sie zastanawiam do tego jest cudowny silnik b16b do kupienia ale funduszy wtedy na bank zabraknie..