Zobacz pełną wersję : D17A9 - Pompa wspomagania
Witam,
ma moze ktos namiar na pompe wspomagania? Musze kupic nowa a w ASO krzykneli 1610zl netto :confused: . Takze poszukuje zamiennika :), nie uzywki...
Pozdrawiam!
witam bratni silnik ;] a szukales w takich sklepach jak japparts intercars auto partner ? jaki objaw ze pompa siadla ? :)
Dzieki za nazwy sklepów jutro je obdzwonie ;), a objaw jest taki ze ja strasznie slychac, mozliwe ze samo lozysko padlo albo poprostu cos w niej. Delikatny ruch kierownica chocby o centymetr i slychac jak strasznie piluje. Teraz chce sie zorientowac ile bedzie kosztowac nowa pompa (zamiennik). A miedzyczasie bede chcial odwiedzic jakiegos mechanika w tej sprawie ;)
no to napisz w tym temacie jak cos sie dowiesz :) dla potomnych ;)
Mam same złe wieści... Z sklepów ktore podales niestety pompa wspomagania do tego samochodu nie jest dostepna. Z innych sklepow tez otrzymalem zwrotna informacje o kontakt z ASO.... ASO mowi 1610zl netto za pompe. Pozostaje regeneracja, tylko i wylacznie. niedlugo odwiedze mechanika to sie dowiem ile moze kosztowac regeneracja. Dla wszystkich dobra rada na przyszlosc :) dbajcie o swoja pompe :)
Jak by co to jam taką pompę - używaną ale w dobrym stanie na pewno :)
Najlepiej szukać takich części w dobrych sklepach internetowych,może u mnie też coś sie znajdzie-zapraszam na www.mechanic.pl
Witam ponownie,
Mechanic.pl to jedna wielka porazka... Zadzwonilem z pytaniem, w odpowiedzi uslyszalem ze bedzie ktos kto sprawdzi czy jest czesc i oddzwonia za godzine lub poltorej. Ok mozna poczekac. Po 3 godzinach czekania stwierdzilem ze zadzwonie... Niestety osoba odpowiedzialna nie dotarła, proszą o cierpliwość. Mija 3 doba i brak kontaktu :). Gratulacje dla Firmy. Kolejna sprawa to koszt. MASAKRA. Pan przez telefon mowi: koszt regeneracji/naprawy od 300 do 500zl. koszt wyjecia i wlozenia pompy 100zl koszt plynu okolo 60-70 zl. wychodzi w najgorszym wypadku 670zł.... Dodatkowo polecam wpisać w google "mechanic.pl opinie" w 90% same złe.
Oddałem pompe na ryżową 33. Bardzo miły Pan i wydaje sie rzeczowy... Powiedzial ze nie poda ceny dopoki nie rozbierze a gdy kwota mi nie spasuje to odda pompe i obejdzie sie bez kosztów. Rozebrał - koszt regeneracji 250zł , trzeba kupic plyn i samemu sie troszke pomeczyc i wszystko zamknie się w około 300zł...
Pozdrawiam.
Pompa zregenerowana, odpowietrzona i cały układ chodzi jak nalezy - bez najmniejszego hałasu :) w sumie wszystko mnie wyniosło 300zł. Jezeli ktoś sie spotka z podobnym problemem polecam w 1 kolejnosci odpowietrzyc układ a jak dalej bedzie problem oddać pompe do regeneracji. W moim przypadku i uszczelka i lozysko byly strasznie wyjechane i trzeba bylo wymienic.
Pozdrawiam :p