PDA

Zobacz pełną wersję : Poradźcie sprezyny :)

D16Y7
27-10-10, 15:40
Witam chcialbym sie poradzic kolegow co do zalozenia sobie sprezyn obnizajacych... finanse jak zawsze malutkie niestety wiec rozwazam kupno sprezyn mts technik, jamex i ta-technix:) Poradzcie ktore z nich najlepiej wybrac:) Z gory dziekuje:)Pozdro:)

karas
27-10-10, 18:26
moim skromnym zdaniem powinieneś poczekać do wiosny, odkladac pieniazki, obserwowac dział sprzedam-czami ktos sprzedaje sprezyny koni , h&r,eibach w dobrych pieniazkach np 300pln. Wiadomo sprezyny producentow ktorych wymieniles nie sa zle ale sam sobie odpowiedz na pytanie wolalbys kupic nowa daczie logan czy 3 letniego civica itp :)

D16Y7
27-10-10, 18:46
A czym ogolnie roznia sie sprezyny takie jak np. ta technix a eibach??Bo ogolnie mowione jest ze tamte to lipa a nie sprezyny i ze te np. eibachy sa 100% lepsze ale z jakiego powodu??:)

GT-R
27-10-10, 20:30
po 1. Jakość, Eibach czy H&R lub inne dobre firmy są 100x lepiej wykonane co oznacza że dłużej na nich pojeździsz, Jamex czy mts wymięka.
po 2. Zachowują się tak jak mają to robić, poprawiają przyczepność w zakrętach itd. a tańsze chińczyki są tylko po to żeby auto nisko siedziało.

Poczekaj do wiosny, uzbieraj kasę i za 500zł już kupisz nowe Eibachy z gwarancją. A teraz założysz jakiś shit to będziesz się tylko wkurzał że podwoziem po śniegu jeździsz :) (wiem po sobie)

D16Y7
27-10-10, 20:42
Ok dzieki:)

Bob
27-10-10, 20:45
Ja na eibachach też po śniegu jeździłem szorowałem brzuchem :o. Tak jak koledzy piszą, lepiej dozbieraj i kup coś lepszego. I wcale nie myślę że te które wymieniłeś są złe, ale to najniższa półka w Polsce i dla własnego bezpieczeństwa kupiłbym firmowe.

Witoszcz
27-10-10, 21:06
a czy ma sens zakładać na nowe amorki spręzyny eibacha ? czy lepiej kupić jakies amorki lepsze ?

Saiti
27-10-10, 21:26
No na pewno na lepszym amorze sprężyna będzie lepiej działać. Ale nie zakładaj obniżających na zimę, bo zrobisz pług śnieżny z auta a ze zderzaka popękańca.

Witoszcz
27-10-10, 21:35
Mam założone obniżające na przód i tył ale sprężyny od v gen i chyba mi dobijają na nich na nierównościach :mad: i myślę nad czymś na wiosnę :rolleyes: a nie chce wydawać majątku