Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Bagnet olejowy....

italiano
27-10-10, 13:16
Czy ktos moglby podac dlugosc bagnetu olejowego w civicu 96r EJ9 D14A3 ??

djwafel
27-10-10, 15:53
Czy ktos moglby podac dlugosc bagnetu olejowego w civicu 96r EJ9 D14A3 ??

Hmm taki jaki mam ale po co ci długość? gdzieś koło 40-50 cm. Jak ci by tak zależało to mógłbym zmierzyć ale to później.

bartkonator
27-10-10, 19:23
36cm samo to co jest w silniku, nie licze plastikowej rączki

italiano
27-10-10, 22:33
Koledzy mi wchodzi za duzo oleju do silnika zebym mial stan dlatego pytam o dlugosc bagnetu bo moj wyglada na jakis od innego auta przynajmniej tak m isie wdyaje...
u mnie zeby byl stan to musze wlac jakies 4 litry oleju a nie chcial bym lac za duzo do auta bo wywali mi uszczelki dlatego pytam o dlugosc

zakit
27-10-10, 23:41
jakies 4 litry tzn ile?

w zaleznosci od tego jak zlales stary to moze wejsc niecale 4l z tym tak bardzo niecałe. tak bardziej po 3,5l

teatr studio
27-10-10, 23:58
Kolego mi do d14A3 wchodzi 3,3 litra czasem 3,5. to zalezy od foltra jaki kupisz, nie polecam filtrów "FILTRONA"

djwafel
28-10-10, 00:53
Mi ostatnio weszło 3,2 litra ;]

kiero
28-10-10, 09:23
lej pol stanu na bagnecie?

italiano
28-10-10, 11:46
jak zaleje oleju tyle ile ksiazka pisze to mi sie wcale nawet nie macza bagnet ale kolega Tomasz moze ma racje kwestia tego jaki flitr sie zakupi chociaz ten co wymienilem wcale duzy nie byl...

nie mam pojecia chyba trzeba bedzie uderzyc do serwisu i zakupic orginalna miarke...

PIMPEK_EJ2
28-10-10, 23:09
Kolego mi do d14A3 wchodzi 3,3 litra czasem 3,5. to zalezy od foltra jaki kupisz, nie polecam filtrów "FILTRONA"

Czemu?

mirasek
29-10-10, 01:00
nie polecam filtrów "FILTRONA"
Nie żebym się nie zgadzał czy coś ale chociaż napisz dlaczego? ;)

sebas_g
29-10-10, 03:39
Bo to są wielkie krowy a wcale lepiej nie filtrują. Na mniejszym filtrze jest lepsze ciśnienie oleju zaraz po odpaleniu itp. Ja używam filtrów z ASO lub Humpa czy tam Hampa. Małe filtry robi też blue point.

lar
29-10-10, 07:57
z tego co mi wiadomo to filtron nie ma zaworu zwrotnego i zawsze po zgaszeniu silnika cześć oleju z niego spływa, a np taki oem lub hamp mają taki zawór i po rozruchu olej troche szybciej dociera na górę.
O filtronach jeszcze słyszałem ze lubią u nas podciekac bo mają inną kiepską uszczelkę

mirasek
29-10-10, 10:49
Mitologię szerzycie :) Filtron OP557 ma membranę przeciwzwrotną tak jak każdy inny filtr i jeżeli spełnia ona swoją rolę jak należy to wielkość puszki nie ma znaczenia ...a że po pewnym czasie nie zawsze spełnia to już inna sprawa ;)

Generalnie Filtron zbudowany jest w środku jak każdy inny Knecht czy Mann, a o jakości filtracji możemy sobie tylko gdybać. Użytkownik praktycznie nie ma możliwości rzetelnego porównania różnych filtrów oleju, dlatego zawsze dziwią mnie dysputy o tym że jeden lepszy a drugi gorszy. Nie twierdzę że nie ma różnic, bo są i za nie się płaci lub przepłaca.

teatr studio
05-11-10, 13:56
po co kolego ci miarka?? Ja zawsze leje tak zeby miec 3\4stanu, nie patrze dokladnie ile weszlo, Kolego PIMPEK_EJ2 nie polecam FIltrona bo on slabo olej oczyszcza, mialem japonskie filtry 3 te male i przy wymianie mialy w sobie brud a ten filtrona byl czysty jak nowy a caly syf byl w silniku,

Ni kolega ma racje juz nie od jednej osyby tez slyszalem ze "filtrony" lubia popuszczac olej i pozniej caly silnik zasmarkany, tak wiec filtron jest drozszy, wiekszy i duzo osob go nie poleca;), no chyba ze moj tata poleci go do ciagnika:p

italiano
17-11-10, 22:47
Dziekowac koledzy za cenne wskazowki :)

zastosuje sie do rad i bede lal 3/4 miarki :) i zmienie filt na jakis markowy :)

dzieki wielkie za rady :)

Skoti
17-11-10, 23:07
o filtrnie nie slyszałem dobrego słowa. podobno lubią się rozpadać.
Skoro nie jesteś pewien silnika. porób fotki. pomozemy ci określić co to za silnik