Zobacz pełną wersję : D13b2 SZARPIE !!!
Witam, od niedawna mam założoną LPG i po którejś regulacji zauważyłem pewne zjawisko nie wiem czy do końca z tym mające jakiś związek. Mianowicie przy jeździe na jakimkolwiek biegu gdy puszczam gaz ( Auto cały czas na biegu) autem zaczyna szarpać. Przy dodawaniu gazu jest ok, tylko gdy hamuje silnikiem szarpie. Co to może być?? -szukałem na forum i nie znalazłem podobnego przypadku- , prosze o POMOC.
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=289336#289336
Przy jakiej temperaturze silnika Ci tak szarpie?Tylko na gazie czy na benzynie też masz to samo?
evil_kid, niezależnie od temperatury, na gazie i benzynie jest to samo.
Szarpie niezaleznie od obrotow czy tylko na niskich? U mnie szarpie ale tylko przy zimnym silniku i gdy hamujac silnikiem zejde na niskie obroty np. na 3 biegu szarpanie zaczyna sie gdy predkosc spadnie do ok. 40-45km/h. Jesli gazownik grzebal przy regulacji przy gazniku to stawialbym wlasnie na gaznik.
no właśnie a mnie dzieje się tak również na rozgrzanym silniku, nie wiem czy grzebał w gaźniku.
Witam. U mnie jest podobnie. jak przy ok 2tys puszczam gaz, niezależnie od biegu to mi szarpie autem. Kilka dni temu miałem regulowany i sprawdzany gaźnik więc na niego bym nie stawiał. Nie myślicie, że może to mieć związek ze sprzęgłem? U mnie jest do wymiany więc tak pomyślałem, że może to jest przyczyną.
Raczej obstawiał bym coś z elektryką. Na pierwszy rzut kable i świece. Potem kopułka i palec.
Ja mam podobne objawy i skończyły mi się pomysły. Do tego pali więcej...
u mnie tak było jak odebrałem samochód od gazownika, szarpało przy schodzeniu obrotów na biegu (benzyna), wróciłem, gazownik zwalił wine na gaźnik, ale odłączył krokowy i problem ustał i jest ok, jezdze juz ponad rok tak i jest ok
Post sprzed trzech lat:)
Swoją drogą to chyba każdym starym autem poszarpie jak puścisz gwałtownie gaz...ja sie tam przyzwyczaiłem. Z reguły to przechodzi jak silnik sie nagrzeje.