PDA

Zobacz pełną wersję : Przycisk opuszczania szyby z anglika

Jarutis
26-10-10, 22:29
Jak w temacie chce zalozyc przycisk z angola sobie w boczku kierowcy zeby opuszczac obie szyby 1 nacisnieciem, mam pytanko czy trzeba cos tam wiecej kombinowac zeby ten przycisk smigal, i jeszcze moze ktos ma szyby podnoszone do góry 1 nacisnieciem bo to by mnie tez interesowalo lub jakie rozwiazanie proponujecie w tym temacie

szastal
27-10-10, 00:52
Ost przerabiałem zamianę przycisku i te z anglika mają odwrotnie śruby montażowe i nie kumam jak ty chcesz ten przycisk założyć, bo jeśli dobrze kumam to przy drzwiach kierowcy są 2, cały sterownik obu drzwi

Jarutis
27-10-10, 11:38
no tak chce w drzwiach kierowcy, no slyszalem tylko ze moze by sie tak dalo cos wykombinowac, bo chcialbym chociaz opuszczanie obu szyb miec automatyczne a nie zeby trzymac przycisk az zjedzie

szastal
27-10-10, 12:13
Nie kumam jak chcesz to zrobić, przy angliku jak i euro masz 2 przyciski razem zespolone ze sterownikiem, drugi jest pojedynczy do jednej szyby pasażera i nie zamienisz go euro anglik bo ma inne mocowania, tu jest 6 kabli przy pojedynczym a przy sterowniku więcej oczywiście. Rozumiem że masz przy drzwiach kierowcy 2 przyciski ?

Jarutis
27-10-10, 14:44
no tak i tylko szybe kierowcy da sie mocniejszym wcisnieciem opuscic sama na dol a chcialbym zrobic to zeby obie tak szly w dol przynajmniej tyle, bo do gory jakby 1 nacisnieciem mogly isc to juz calkiem miodzio by bylo:D

ppm702
27-10-10, 15:10
tak to tylko w erze...

Da się zrobić tak jak chcesz, ale wymagałoby to zastosowania sterownika szyb MPW-2 w ilości dwóch sztuk i pokombinowania z kablami. Samo przełożenie przycisku nawet jakby CI się udało to nic nie da.

Żeby był automat trzeba zastosować czujnik przeciążeniowy mierzący siłę nacisku szyby, albo mierzący prąd pobierany przez silnik. Moduł zewnętrzny używa tej drugiej opcji.

Tyle, że po pierwsze byłoby to skomplikowane do połączenia, po drugie lekkie przyciśnięcie przycisku opuszczałoby szybę do samego dołu i podnosiło do góry. Trzeba byłoby zrobić na zasadzie - opuszczanie do maksimum i w razie pozycji pośredniej szyby ręczne jej zatrzymanie.

Także podsumowując - jak nie jesteś elektrykiem/elektronikiem, a wnosząc po postach nie jesteś to daj sobie spokój.

Jarutis
28-10-10, 01:27
tak to tylko w erze...

Da się zrobić tak jak chcesz, ale wymagałoby to zastosowania sterownika szyb MPW-2 w ilości dwóch sztuk i pokombinowania z kablami. Samo przełożenie przycisku nawet jakby CI się udało to nic nie da.

Żeby był automat trzeba zastosować czujnik przeciążeniowy mierzący siłę nacisku szyby, albo mierzący prąd pobierany przez silnik. Moduł zewnętrzny używa tej drugiej opcji.

Tyle, że po pierwsze byłoby to skomplikowane do połączenia, po drugie lekkie przyciśnięcie przycisku opuszczałoby szybę do samego dołu i podnosiło do góry. Trzeba byłoby zrobić na zasadzie - opuszczanie do maksimum i w razie pozycji pośredniej szyby ręczne jej zatrzymanie.

Także podsumowując - jak nie jesteś elektrykiem/elektronikiem, a wnosząc po postach nie jesteś to daj sobie spokój.

no to mnie podsumowales:P no a powiedz mi czy chociaz opcja opuszczania szyby pasazera w dol jest jakos wykonalna z tym przelacznikiem z anglika?

lopi83
28-10-10, 18:58
musiał byś przekładać silnik i ciągnąć dodatkowe kable bo automat ma dodatkowe 2 kable wychodzące z silnika

Jarutis
28-10-10, 19:23
czyli 1 slowem nie ma opcji zeby to zrobic bez swapa? nawet od innego modelu przelacznikow nic sie nie da jakos wykombinowac?

lopi83
29-10-10, 13:23
gotowego rozwiazania nie ma