Zobacz pełną wersję : brak ogrzewania
witam temat dotyczy civic 92 r. 125 km vtec sedan dmuchawa działa ale zasuwa z niej tylko zimne powietrze jakies sugestie idzie zima zamarzne dziekuje i pozdrawiam.
podepne sie bo mam to samo;/ tyle ze d15b2 eg4 a tak to ten sam problem, plyn w chlodnicy pod korek i w zbiorniku tez w normie, a dalej nie grzeje;/
Silnik nagrzewa sie normalnie?
Trzeba bylo by obadac zaworek na wezu, ktory doprowadza cieple chlodziwo do nagrzewnicy, moze linka spadla/urwala sie z suwaka temperatury powietrza?
moj nagrzewa sie super, termostat byl wymieniany itd, mozliwe ze to ta linka , sprawdze bo wiem ze pod schowkiem jest tam gdzies..
a powiedzcie mi gdzie jest ta nagrzewnica? nie orientuje sie :)
pod maską przesunołem cięgno linki w strone kabiny i juz leci letnie podkreslam letnie powietrze do ciepłego dużo brakuje jakies sugestje?
Zatkana nagrzewnica? Nie do konca otworzyles przepustnice? Zapowietrzony ukllad chlodzenia?
sam coś ogarnę czy servis?
rozumiem że układ chłodniczy jest czysty. nie ma żadnego syfu typu "błoto" Układ odpowietrzony i auto się normalnie nagrzewa ?
polecam pobawic sie ta taka dzwignia pod schowkiem, ta od regulacji temperatury.. ja dopchnalem ok 0,5cm i roznica duuza, duzo cieplejsze powietrze leci
zakamieniona nagrzewnica tez wchodzi w gre
Tak, albo pęknięta prowadnica klapki od powietrza ciepłe/zimne. Jak poruszasz suwakiem to klapka nie kieruje powietrza na nagrzewnicę więc nie grzeje, druga opcja to właśnie ta linka idąca od nagrzewnicy do zaworu na wężu <znajduje się on pod maską na jednym z 2 wężów chłodniczych wychodzących z przedniej ściany grodziowej>