Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem ze sprzętem grającym CIVIC VI

sebekparz
26-10-10, 15:48
Witam,

Ostatnimi czasy zostałem szczęśliwym posiadaczem Hani VI, która niestety pod względem wszelakiej elektryki jest kompletnie łysa.

Odnośnie audio- Nie ma radia, kieszeń jest oryginalnie "zaplombowana" zaślepką Hondy, brakuje głośników z przodu, z tyłu, co więcej, nie ma także pociągniętych kabli chociażby do przednich głośników.
Zakupiłem radio Alpine CDE-111RM, zamówiłem głośniki Helix 52.1 130mm i nie wiem kompletnie, co dalej robić.
Gdzie, jakie kable?
Z góry dzięki za pomoc.

lopi83
28-10-10, 19:00
jak nie masz kabli to musisz je poprowadzić

ShiroiTokage
28-10-10, 20:44
jak nie masz kabli to musisz je poprowadzić

Ale mu doradziłeś...

Pytanie jest proste: czy dasz rade samemu poprowadzić instalacje??
Schematy ci pomożemy znaleźć. Tego na pęczki...:D

Bart323
29-10-10, 18:52
Siemanko. Mam pytanko? Jakie macie głośniki w przednich drzwiach w swoich hankach VI... Dzisiaj przymiezałem pioneerki i magnaty 16cm i nie chcą pasować;/ zalezy mi na tym zęby nie bylo wielkiego kombinowania przy montowaniu nowych...pomocy ;)

Z góry dzięki

sebekparz
29-10-10, 22:13
Witam,
Problem rozwiązany, po prostu oddałem do elektryka i problem z głowy :)
A tak w ogóle podczas montażu wynikneła jedna ciekawa rzecz.
Honda jest z roku 95, nie było żadnych kabli do radia, ale były wmontowane głośniki i to 16!! Dodam, że znam poprzedniego i za razem pierwszego własciciela i mowil on, ze nigdy radiem sie nie zajmowal.
Na forach wyczytalem o glosnikach 13 cm, a tu taka niespodzianka ;p

ShiroiTokage
29-10-10, 22:33
Siemanko. Mam pytanko? Jakie macie głośniki w przednich drzwiach w swoich hankach VI... Dzisiaj przymiezałem pioneerki i magnaty 16cm i nie chcą pasować;/ zalezy mi na tym zęby nie bylo wielkiego kombinowania przy montowaniu nowych...pomocy ;)

Z góry dzięki

Nie wiem jakiej masz średnicy otwór w drzwiach, ale wydaje mi się że można zastosować odpowiednie dystanse. W zasadzie to po co ci 16"??
bo bez wzmacniacza to raczej sensu nie ma.
Miłej zabawy.

lopi83
29-10-10, 22:33
w drzwiach podchodza 16cm (z 16,5 sa male problemy)

Bart323
29-10-10, 23:27
w drzwiach podchodza 16cm (z 16,5 sa male problemy)

a gdybym kupił 16,5 i zamontowal z dystansem (to chyba w sumie tez lipa bo w tedy z ta plastikowa obudową byl by problem.) Ale jak mówisz że 16 bez problemu to takie tez zakupię :P Dzięki za info