Marciin22
26-10-10, 12:10
Hej, mam pytanie odnośnie Vgen D13B2 ostatnio zauważyłem że Osiągi troche padły, auto przy normalnej jeżdzie po miescie zaczęło mulić (1,2,3 bieg ), troche na to przymykałem oko, bo jednak d13 to d13 i cudów nie ma , ale w ten weekend jechaliśmy na 2samochody a dokładnie przede mną Matiz silnik 800 , 51kucy chyba i powiem że mocy do ..-120km starczało mi tylko żeby mu siedzieć na ogonie, oboje mieliśmy po pasażerze więc nie byłem obciążony, następnego dnia na autostradzie postanowiłem to sprawdzić i nei kręcac do końca na biegach auto trochę stanęło na 140km/h i bardzooo powoli dokulało sie do 150km/h (jechałem sam) , przy czym dla porównania w maju tym autem w 3osoby z bagażem podchodzilo tak 175-180km/h, dziś postanowiłem po raz kolejny spróbować czy coś wycisne więcej i również jadąc samemu kręcać na każdym biegu (1,2,3) i potem na czwórce doszedłem tak do 158km/h więc ewidentnie coś jest nie tak, Silnik ma już swoje 16lat i przebieg wierząc poprzednim włascicielom dziś wynosi 270tys.
Ale moje pytanie czy coś posprawdzać da się coś zrobić? Swap chodzi mi po głowie ale dopiero w planach był na wiosne a poki co chciałem pomeczyc się jeszcze tym D13 ale po mieści się cięzko jezdzi jak tak muli.
Generalnie zawsze dbałem o to co mam i tak np
-filtry WSZYSTKIE, paliwa też, sprzęgło i inne pierdółki były wymienione w styczniu ok 10tyś km temu , świece w marcu co jeszcze można zrobić ? Oleju nie bierze ani grama , płyn chłodniczy to samo ile nalałem tyle mam ! Katalizator wyrzuciłem z półroku temu , wydech drożny jest.
Jedyne co powinienem zrobić już z rok temu to regulacja zaworów(tak stwierdził kolega mechanik) jednak do miesiąca czasu wstecz nie odczuwałem róznicy osiągów i troche z tym zwlekałem , czy może ona mieć bezpośredni wpływ na to
Czy po prostu "starość nie radość" i pogodzić się ze moje D13 już powoli odchodzi z tego świata i rozglądać sie za swapem ?
Jaki Koszt swapu ale samej robocizny za D15z8 Econ 114km?i czy bardzo dużo zabawy w przekładce w budzie EG3?
Z góry dzięki za podpowiedzi które mi pomogą.
Proszę o wypowiedzi osób wniosące coś do tematu, a nie typu "Swapuj na H serie"
Ale moje pytanie czy coś posprawdzać da się coś zrobić? Swap chodzi mi po głowie ale dopiero w planach był na wiosne a poki co chciałem pomeczyc się jeszcze tym D13 ale po mieści się cięzko jezdzi jak tak muli.
Generalnie zawsze dbałem o to co mam i tak np
-filtry WSZYSTKIE, paliwa też, sprzęgło i inne pierdółki były wymienione w styczniu ok 10tyś km temu , świece w marcu co jeszcze można zrobić ? Oleju nie bierze ani grama , płyn chłodniczy to samo ile nalałem tyle mam ! Katalizator wyrzuciłem z półroku temu , wydech drożny jest.
Jedyne co powinienem zrobić już z rok temu to regulacja zaworów(tak stwierdził kolega mechanik) jednak do miesiąca czasu wstecz nie odczuwałem róznicy osiągów i troche z tym zwlekałem , czy może ona mieć bezpośredni wpływ na to
Czy po prostu "starość nie radość" i pogodzić się ze moje D13 już powoli odchodzi z tego świata i rozglądać sie za swapem ?
Jaki Koszt swapu ale samej robocizny za D15z8 Econ 114km?i czy bardzo dużo zabawy w przekładce w budzie EG3?
Z góry dzięki za podpowiedzi które mi pomogą.
Proszę o wypowiedzi osób wniosące coś do tematu, a nie typu "Swapuj na H serie"