PDA

Zobacz pełną wersję : o co chodzi moze ktos pomoze ??

italiano
26-10-10, 11:09
Jestem szczesliwym wlascicileme civica 3D 96r.
zastanawia mnie jedno z tego co wyczytalem na necie i w ksiazce do silnika wchodzi 3,3 litra oleju przy wymianie zalewajac dokladnie tyle nie umaczala mi sie nawet miarka !!! dopiero po dolaniu okolo litra do tego jeszcze mialem prawie stan !!!
silnik 1,4 d14a4
z tad moje pytanie czy ktos wie ile powinna mierzyc miarka oleju chodzi mi o podanie w cm bo moze ktos wlozyl od innego silnika i niewiem co robic ??

hellrider
26-10-10, 11:16
Jesli mnie pamiec nie myli. A nie powiem ze wiem na 100% to ja lalem okolo 4 litrow zeby miec pelen stan przy wymianie. (d14a3)

italiano
26-10-10, 11:23
mi weszlo 4,5 litra i dopiero mialem prawie stan dlatego mnie to zastanawia tym bardziej ze miarke mam jakas bardzo dziwna z wygladu... prosil bym jak by ktos mogl zmierzyc miarke i podac mi w cm ile ma byl bym bardzo wdzieczny

bartkonator
26-10-10, 14:41
Dziwnie wam wchodzi tego oleju, ja jak wymieniałem kupiłem bańke 4 litry i zostało mi 1,5l czyli 2,5litra mi weszło i mam równiutko pomiędzy dziurkami na bagnecie. Jak bym wlał 4,5 litra to chyba by mi sie wylalo przez dziórke bagnetu :p:p do czystego silnika wchodzi 3,3litra a nigdy przy wymianie nie bedziesz miał czystego silnika, chyba że poczekasz z 5godzin aż wszystko skapnie w co niewierze i wtedy mooooże wejdzie 3litry. Koledzy jak leją 4-4,5 litra to powodzonka z autem. Zaraz zmierzę bagnet i Ci powiem pzdr

GT-R
26-10-10, 15:16
Mi tak samo do D14 weszło jakieś 2.5 - 3l

italiano
26-10-10, 15:46
byl bym bardzo wdzieczny koledze gdy by mi podal dlugosc bagnetu :)