Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Diesel- wybór swiec żarowych.

tronik1
25-10-10, 16:52
Witam. Dzisiaj chciałem zamówić świece żarowe do silniczka 20T2R w sklepie. Pan jednak powiedział mi że zależy jaka jest to wersja bo były niby jakieś angielskie i inne- i że to zmienia postać rzeczy. I teraz nie wiedział jakich świec mi potrzeba..

Pytanie brzmi. Czy to prawda że istniało kilka wersji?? Wiem że moja Hanka ma 3 świece żarowe. Czy świece różnią się od tych montowanych w silnikach gdzie były 4 świece żarowe ?

Proszę o pomoc.

Austin
25-10-10, 17:52
powiedz facetowi zeby poszedł sie leczyc skoro nie zna sie rzeczach,w naszych samochodach były 2 wercje silnikowe 20T2R i 20T2N czyli 86 i 105 konne a swiece takie same :) kupujesz 3 swiece,jakiej firmy chcesz to zalezy od ciebie bo sa rozne i rozne ceny :) wiem ze na poczatku kupowałem jakies włoskie wytrzymały tylko 12tys i nie działały a teraz kupiłem denso chyba japońskie :p

tronik1
25-10-10, 19:29
Okej dziękuję za pomoc.. :) Zdecydowałem się na NGK D- Power 17 Y730U. Wie ktoś może jaka jest różnica w świecy NGK D- Power 17 Y730U a NGK D- Power 22 Y740U ?? Cena praktycznie taka sama i oby dwie pasują do tego silniczka..

kowal162
25-10-10, 19:37
Denso
denso chyba japońskie
Tak to prawda pierwotnie firma nosiła nazwę nippon denso.:p taki mały offtop.Z oznaczeń wynika , że jes to wyższy model ale różnic bys zapewne nawet nie odczuł co do tych ngk.

Austin
25-10-10, 19:37
Okej dziękuję za pomoc.. :) Zdecydowałem się na NGK D- Power 17 Y730U. Wie ktoś może jaka jest różnica w świecy NGK D- Power 17 Y730U a NGK D- Power 22 Y740U ?? Cena praktycznie taka sama i oby dwie pasują do tego silniczka..

przykro mi nie podpowiem :rolleyes: bo nie znam :)

tronik1
25-10-10, 19:52
A wie ktoś jakiej firmy były oryginalne świece żarowe ?? Oby tylko nie było problemu z ich wykręceniem... Jakieś rady dla mnie koledzy ...? :)

DamianPietras
25-10-10, 22:01
beru , takie podaje autodata i takie miałem :p

Rada :popsikaj przed wymiana "pepsi" i wykręcaj swiece na zimnym silniku

tronik1
25-10-10, 22:12
A po jakim czasie zaczęły Ci te 'seryjne' świeczki szwankować że je wymieniłeś Damian ? Pepsi hmm a można to zastąpić wd-40 ? Opukam je porządnie i będę kręcił.. oby nie było jaj. A w czym różnica jeśli chodzi o zimny/ciepły silnik?

uuuplask
26-10-10, 00:15
Może się mylę, ale to chyba troska o twoją skórę ;)

Austin
26-10-10, 02:48

Rada :popsikaj przed wymiana "pepsi" i wykręcaj swiece na zimnym silniku

hehe jak zostanie reszte tej coli to wypij na zdrowie :p

beru? hmm ja jak odkresałem to pisało landrover :)

tronik1
26-10-10, 20:06
hmm dzisiaj zaproponowano mi świece żarowe firmy Iskra... No i też skusiłem się na świece żarowe tego typu:
http://moto.allegro.pl/swiece-zarowe-honda-accord-vi-6-freelander-mg-zs-i1285731198.html

Nie wiem czy dobrze zrobiłem oszczędzając trochę pieniędzy.. Mam nadzieję że potrzymają chociaż z 3 lata. :)

Czy miał może ktoś styczność z świeczkami tego producenta?