Zobacz pełną wersję : Lusterka 6 generacja sedan hatch coupe wymienne?
chudypiter
23-10-10, 23:04
Witam,
Czy lusterka są wymienne pomiędzy 6 generacja sedan hatch coupe wymienne?
Przestroga dla was: kupiłem lewe z angola, i niestety jest skierowane pod innym kątem( nawet przy maksymalnym odchyleniu tafli lusterka na bok ciągle widać tylko bok auta)
ja mam przy coupe wlasnie od anglika i wszystko ladnie widac wiec nie wiem co z Twoimi nie tak
Mogłeś wcześniej przed kupnem się spytać co i jak przecież te lusterko jest zrobione tak aby z większej odległości było wszystko dobrze widoczne a tak masz inny kąt.
chudypiter
24-10-10, 08:55
ja mam przy coupe wlasnie od anglika i wszystko ladnie widac wiec nie wiem co z Twoimi nie tak
Masz manualne czy elektryczne?
Mogłeś wcześniej przed kupnem się spytać co i jak przecież te lusterko jest zrobione tak aby z większej odległości było wszystko dobrze widoczne a tak masz inny kąt.
Pytanie dotyczy kompatybilności, a nie tego czy mogłem się pytać przed kupnem.
Pytanie dotyczy kompatybilności, a nie tego czy mogłem się pytać przed kupnem.
Ja tylko napisałem co mogłeś zrobić. Kto pyta nie błądzi.
chudypiter
24-10-10, 10:16
Pytałem, i padła odpowiedz, iż może będę musiał wymienić trójkąty mocujące. Nikt jednak nie spodziewał się, że lusterko od sedana ma dwa różne rodzaje mocowań trójkąta z lusterkiem: rozstaw śrub ( nie piszę o mocowaniu do drzwi )
Masz manualne czy elektryczne?.
byly manualne w coupe?
byly manualne w coupe?
Były :D
Mam ten sam problem. U mnie w kupecie widać połowę boku, gdy wychylę je najbardziej. Mowa o lewym lusterku, prawe za to mogę tak wygiąć, że widzę wszystko od krawędzi drogi w dal :D Będę z tym kombinował jak znajdę więcej czasu, coś mi chodzi po głowie żeby wypiąć ten mechanizm w jakiś prosty sposób i dać to lusterko na sztywno (oczywiście w taki sposób, żeby można je potem było wpiąć).
Nie wiem jak jest w VI genie ale w V jest tak że rozstaw śrub mocujących trójkąt do obudowy lustra jest inny w manualnych i w elektrycznych. Za to ciekawostka jest taka że elektrycznie składane i sterowane z anglika mają taki sam rozstaw jak europejskie manualne . Niestety nie wiem jak jest z zamiennością engol/europa w przypadkach elektryk/manual.
No widocznie w 6 genie działa to wymiennie, chyba że drzwi mam angielskie :P W co wątpię. Lusterka jak rozkręcałem to widziałem, tylko domyślne otwory, bez dodatkowego wiercenia były montowane.