PDA

Zobacz pełną wersję : Civic 99r głośniki nie działają!!

likwidator63
23-10-10, 20:42
Witam wszystkich,
W aucie było zamontowane fabryczne radio (kaseciak) dlatego postanowiłem zamontować w nim radio z poprzedniego samochodu - ALPINE CDE-9871 R. Wszystko pięknie podłączone, włączam radio i du*a. Radio działa, znajduje stacje ale z głośników nie wydobywa sie nawet szum (na CD tak samo). Co może być przyczyną? Na org radiu wszystkie głośniki grały a jestem pewien że wszystko dobrze podłączyłem.
Dzieki za szybką odp

P.S. to moj pierwszy post na farum wiec mam nadzieje ze nie pomyliłem działów

djwafel
23-10-10, 21:18
A więc przydało by się przywitać ale looz.
Co mogło by być tego przyczyną masowe zwarcie padł jakiś bezpiecznik. Bardzo możliwe, złe podłączenie przewodów.
Albo masowo głośniki padły ;/

likwidator63
24-10-10, 12:18
Kable podłączyłem zgodnie z manualem serwisowym dostępnym na forum, a bezpieczniki sprawdzałem dwa razy. podepne dzis inny głośnik tak dla pewności. Co mogło być powodem takiego zwarcia? kable sa na kostkach a podczas podłaczania wolałem dmuchać na zimne i odłączyłem akumulator. Pzdr

djwafel
24-10-10, 12:38
Najprostszy sposób podjedź do kolegi weź wyciągnij swoje radio mam nadzieje, że masz kostkę ISO aby nic nie kombinować przy kablach odłącz jego radio i wyciągnij z deski wsadź swoje. Jak będzie grało to dobrze a jak nie to coś nie tak z radiem a jest też drugie wyjście aby wyeliminować głośniki jeden swój głośnik z drzwi wymontuj i zamień z tych z samochodzie kolegi i sprawdź czy gra.

likwidator63
24-10-10, 12:45
a jest też drugie wyjście aby wyeliminować głośniki jeden swój głośnik z drzwi wymontuj i zamień z tych z samochodzie kolegi i sprawdź czy gra.

tak jak napisałem post wyzej to własnie zamierzam dzis zrobic ;) pozniej zdam relacje

DjMariush
24-10-10, 22:02
użyj miernika i sprawdz obwody na kablach i czy glosniki nie maja spalonych cewek

ygor
25-10-10, 09:10
hmmm jak kupilem swoje radio to mialem identyczna sytuacje - wszystko smigalo a w glosnikach cisza - co sie okazalo w radiu wyjscie na wzmacniacz bylo ustawione - dzwiek szedl na czincze a nie na kostke do glosnikow - nie miales wzmacniacza w poprzednim aucie ? bo u mnie wystarczylo przelaczyc w opcjach i czesc

likwidator63
03-11-10, 20:17
to było dokładnie to co napisałeś:) musialem sie dokopac do wewnetrznych ustawien radia