Zobacz pełną wersję : czy civic 1.4 to wytrzyma
Witam wszystkich mam jedno małe pytanko ,czy podzespoły w hondzie civic 1.4 wytrzymają jak wrzucę tam silnik 16 (160KM) albo chociaż ten 125KM ?z góry dziękuje za odpowiedzi
co masz na mysli pisząc podzespoły?
np zawieszenie ,hamulce bo skrzynie biegów to chyba trzeba od razu wymienić razem z silnikiem?
ja robiłem taka operacje u siebie zamiana d14 na b16 (1.4 na 1.6vti),
zawieszenia nie musisz, hamulce zalezy z ktorego roku masz auto jak przed 98 r to lepiej zeswapowac tarcze po liftingu sa wieksze dzieki czemu hamowanie lepsze, co do tylnych bębnów to przekładka na tarcze jest w modzie ale nie jest konieczna u mnie z tylu sa bębeny i wszystko daje rade, skrzynia biegów jak najbardziej musi byc od modelu b16 inna nie podejdzie, najwiecej roboty z elektryką....
auto to rocznik 96 tylko chodzi o to ,że zastanawiam się czy je kupić bo z silnikiem 1.6 to ciężko znaleść, albo takie skatowane że masakra . A jeśli można to taka przekładka ile kosztuje?
co do Vti:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=22251
a ile kosztuje przekłądka, to zalezy za ile ci to ogarna mechanicy , nie bede sie wypowiadał o cenach bo w warszawie jest to wiekszy wydatek niz w Lublinie na pewno, no chyba ze dogadasz sie tu z ludzmi którzy juz swapowali po kolezeńsku wtedy mozna taniej ogarnac temat...w 2000 to swobodnie sie zmieścisz a jak dobrze ogarniesz temat to i 1000... co do tego ze vti skatowane to kupujac sam silnik eni masz pewności jaki ona był wiec jezlei tak ejst bardziej oplaca sie ogladac nawet te skatowane vti bo wtedy jestes w stanei sprawdzic kilka rzeczy, a tak mozan powiedziec kupujesz kota w worku...
Dzięki bardzo, chyba masz rację za dużo zachodu z tą przekładką i nie wiadomo czy to będzie taniej?! A tak przy okazji to na co szczegulnie zwracać uwagę? przy zakupie
szczególnie to nie to nei da sie powiedziec sprawdz to i bedzie wiadomo czy auto ok....
[ Dodano: Wto Gru 05, 2006 2:24 pm ]
ja byłem w tej dobre sytuacji ze kupilem slnik od od osoby znajomej i wiedzialem co jest ok a co jest do zrobienia....
kupując uzywke nigdy nei ma sie pewności ze auto w 100% jest ok....