Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : czy civic 1.4 to wytrzyma

George
05-12-06, 13:29
Witam wszystkich mam jedno małe pytanko ,czy podzespoły w hondzie civic 1.4 wytrzymają jak wrzucę tam silnik 16 (160KM) albo chociaż ten 125KM ?z góry dziękuje za odpowiedzi

MartinS
05-12-06, 13:32
co masz na mysli pisząc podzespoły?

George
05-12-06, 13:53
np zawieszenie ,hamulce bo skrzynie biegów to chyba trzeba od razu wymienić razem z silnikiem?

MartinS
05-12-06, 13:56
ja robiłem taka operacje u siebie zamiana d14 na b16 (1.4 na 1.6vti),
zawieszenia nie musisz, hamulce zalezy z ktorego roku masz auto jak przed 98 r to lepiej zeswapowac tarcze po liftingu sa wieksze dzieki czemu hamowanie lepsze, co do tylnych bębnów to przekładka na tarcze jest w modzie ale nie jest konieczna u mnie z tylu sa bębeny i wszystko daje rade, skrzynia biegów jak najbardziej musi byc od modelu b16 inna nie podejdzie, najwiecej roboty z elektryką....

George
05-12-06, 14:03
auto to rocznik 96 tylko chodzi o to ,że zastanawiam się czy je kupić bo z silnikiem 1.6 to ciężko znaleść, albo takie skatowane że masakra . A jeśli można to taka przekładka ile kosztuje?

MartinS
05-12-06, 14:09
co do Vti:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=22251

a ile kosztuje przekłądka, to zalezy za ile ci to ogarna mechanicy , nie bede sie wypowiadał o cenach bo w warszawie jest to wiekszy wydatek niz w Lublinie na pewno, no chyba ze dogadasz sie tu z ludzmi którzy juz swapowali po kolezeńsku wtedy mozna taniej ogarnac temat...w 2000 to swobodnie sie zmieścisz a jak dobrze ogarniesz temat to i 1000... co do tego ze vti skatowane to kupujac sam silnik eni masz pewności jaki ona był wiec jezlei tak ejst bardziej oplaca sie ogladac nawet te skatowane vti bo wtedy jestes w stanei sprawdzic kilka rzeczy, a tak mozan powiedziec kupujesz kota w worku...

George
05-12-06, 14:15
Dzięki bardzo, chyba masz rację za dużo zachodu z tą przekładką i nie wiadomo czy to będzie taniej?! A tak przy okazji to na co szczegulnie zwracać uwagę? przy zakupie

MartinS
05-12-06, 14:23
szczególnie to nie to nei da sie powiedziec sprawdz to i bedzie wiadomo czy auto ok....

[ Dodano: Wto Gru 05, 2006 2:24 pm ]
ja byłem w tej dobre sytuacji ze kupilem slnik od od osoby znajomej i wiedzialem co jest ok a co jest do zrobienia....
kupując uzywke nigdy nei ma sie pewności ze auto w 100% jest ok....