Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak wymienic żarówke z przodu od kierowcy

amaru
05-12-06, 10:17
witam mam problem z wymianą przedniej zarówki od kierowcy? nie ma tam zabardzo dostepu i nie wiem jak to zrobic, od strony pasaze mozna swobodnie włozyc reke i wyciągnąc lecz od pasazera jest wszystko zawalone i nie ma dostępu???

Furious
05-12-06, 10:24
jaki civic i jaka żarówka?

mozes
05-12-06, 10:26
witam mam problem z wymianą przedniej zarówki od kierowcy? nie ma tam zabardzo dostepu i nie wiem jak to zrobic, od strony pasaze mozna swobodnie włozyc reke i wyciągnąc lecz od pasazera jest wszystko zawalone i nie ma dostępu???
Kombinuj. Powiem ci że można ja też mam zawalone bo akurat pompa od wspomagania przeszkadza ale wymienic się da. 8)
P.s. trzeba mieś sprawne rączki :lol:

Dealer
05-12-06, 11:09
pewnie chdzi o wyjmowany zbiorniczek z plynem(nie pamietam jaki) wyjmujesz go i masz dostep.! :smile:

mozes
05-12-06, 11:13
pewnie chdzi o wyjmowany zbiorniczek z plynem(nie pamietam jaki) wyjmujesz go i masz dostep.! :smile:
Zbiorniczek z płynem o wspomagania kierownicy
Ja wymieniam bez wyjmowania zbiorniczka
Poizdrawiam

Lcfr
05-12-06, 11:22
zbiorniczek zaznaczony czerwona strzałka ...

w pierwszej kolejknosci wyjmujesz do góry...
a potem przesuwasz jak najdalej od zarówki(oczywiscie na tyle na ile pozwola przewody zbiorniczka!!!! - nie demontujesz ich!)

wymieniasz zarówke..
i trzeba pamietac by zbiorniczek włozyc na swoje miejsce kilka osób zapomnialo i szukalo nowego zbiorniczka... (przeciera sie o pasek wspomagania)

http://img293.imageshack.us/img293/5296/pict0356ut6.th.jpg (http://img293.imageshack.us/my.php?image=pict0356ut6.jpg)

Dealer
05-12-06, 11:23
Zbiorniczek z płynem o wspomagania kierownicy
Ja wymieniam bez wyjmowania zbiorniczka
Poizdrawiam

niektory luba sobie zycie utrudniac! :grin:

amaru
05-12-06, 14:16
dzieki za porady zobacze pozniej bo teraz jestem w pracy! ale rano sie szarpałem i nie dałem rady! zobaczymy drugie podejscie:)

marcin EZG
05-12-06, 16:12
bez paniki ,sytuacja do opanowania:) widzieliscie jak wymienia sie zarowki w Megane II???
jest taka zaslepka w nadkolu ,wkladasz łape i macasz dla niewtajemniczonych 1h roboty:)

tomiek
05-12-06, 20:02
Musisz odgiąć zbiorniczek do siebie i tak odgięty wysuwasz do góry.
Odsuwasz go jak najdalej się da i wymieniasz żarówkę. Pokombinuj chłopie!
Lcfr dobrze Ci wytłumaczył.
Pamiętaj o włożeniu zbiorniczka na swoje miejsce!!!
Ja raz zapomniałem... :D

amaru
06-12-06, 23:52
sytuacja opanowana zarówka wymieniona:)bułka z masłem:) dzieki zA podpowiedzi MOZNA ZAMKNĄC

s3kawek
07-12-06, 11:07
sytuacja opanowana zarówka wymieniona:)bułka z masłem:) dzieki zA podpowiedzi MOZNA ZAMKNĄC

Upewnij sie czy dobrze załozyles zarówki. Na trasie masa samochodów jezdzi z zarówkami zalozonymi do góry nogami i wali po oczach.

sodaone
07-12-06, 13:25
Żarówkę do góry nogami to chyba jakiś supertalent zakłada :)

s3kawek
07-12-06, 13:55
Żarówkę do góry nogami to chyba jakiś supertalent zakłada :)

Nie koniecznie. W wielu autach mozna bez problemu zalozyc odwrotnie a jak ktos nie zwroci na to uwagi to zalozy jak leci bo nawet nie wie ze jest róznica.
Wystarczy pojechac w trase i widac ze moze co 20-30 auto wali jednym swiatlem w kosmos.

Octane
07-12-06, 13:57
oddaj samochod do serwisu :roll: Co za temat :!: :!: