Zobacz pełną wersję : Jak wymienic żarówke z przodu od kierowcy
witam mam problem z wymianą przedniej zarówki od kierowcy? nie ma tam zabardzo dostepu i nie wiem jak to zrobic, od strony pasaze mozna swobodnie włozyc reke i wyciągnąc lecz od pasazera jest wszystko zawalone i nie ma dostępu???
jaki civic i jaka żarówka?
witam mam problem z wymianą przedniej zarówki od kierowcy? nie ma tam zabardzo dostepu i nie wiem jak to zrobic, od strony pasaze mozna swobodnie włozyc reke i wyciągnąc lecz od pasazera jest wszystko zawalone i nie ma dostępu???
Kombinuj. Powiem ci że można ja też mam zawalone bo akurat pompa od wspomagania przeszkadza ale wymienic się da. 8)
P.s. trzeba mieś sprawne rączki :lol:
pewnie chdzi o wyjmowany zbiorniczek z plynem(nie pamietam jaki) wyjmujesz go i masz dostep.! :smile:
pewnie chdzi o wyjmowany zbiorniczek z plynem(nie pamietam jaki) wyjmujesz go i masz dostep.! :smile:
Zbiorniczek z płynem o wspomagania kierownicy
Ja wymieniam bez wyjmowania zbiorniczka
Poizdrawiam
zbiorniczek zaznaczony czerwona strzałka ...
w pierwszej kolejknosci wyjmujesz do góry...
a potem przesuwasz jak najdalej od zarówki(oczywiscie na tyle na ile pozwola przewody zbiorniczka!!!! - nie demontujesz ich!)
wymieniasz zarówke..
i trzeba pamietac by zbiorniczek włozyc na swoje miejsce kilka osób zapomnialo i szukalo nowego zbiorniczka... (przeciera sie o pasek wspomagania)
http://img293.imageshack.us/img293/5296/pict0356ut6.th.jpg (http://img293.imageshack.us/my.php?image=pict0356ut6.jpg)
Zbiorniczek z płynem o wspomagania kierownicy
Ja wymieniam bez wyjmowania zbiorniczka
Poizdrawiam
niektory luba sobie zycie utrudniac! :grin:
dzieki za porady zobacze pozniej bo teraz jestem w pracy! ale rano sie szarpałem i nie dałem rady! zobaczymy drugie podejscie:)
marcin EZG
05-12-06, 16:12
bez paniki ,sytuacja do opanowania:) widzieliscie jak wymienia sie zarowki w Megane II???
jest taka zaslepka w nadkolu ,wkladasz łape i macasz dla niewtajemniczonych 1h roboty:)
Musisz odgiąć zbiorniczek do siebie i tak odgięty wysuwasz do góry.
Odsuwasz go jak najdalej się da i wymieniasz żarówkę. Pokombinuj chłopie!
Lcfr dobrze Ci wytłumaczył.
Pamiętaj o włożeniu zbiorniczka na swoje miejsce!!!
Ja raz zapomniałem... :D
sytuacja opanowana zarówka wymieniona:)bułka z masłem:) dzieki zA podpowiedzi MOZNA ZAMKNĄC
sytuacja opanowana zarówka wymieniona:)bułka z masłem:) dzieki zA podpowiedzi MOZNA ZAMKNĄC
Upewnij sie czy dobrze załozyles zarówki. Na trasie masa samochodów jezdzi z zarówkami zalozonymi do góry nogami i wali po oczach.
Żarówkę do góry nogami to chyba jakiś supertalent zakłada :)
Żarówkę do góry nogami to chyba jakiś supertalent zakłada :)
Nie koniecznie. W wielu autach mozna bez problemu zalozyc odwrotnie a jak ktos nie zwroci na to uwagi to zalozy jak leci bo nawet nie wie ze jest róznica.
Wystarczy pojechac w trase i widac ze moze co 20-30 auto wali jednym swiatlem w kosmos.
oddaj samochod do serwisu :roll: Co za temat :!: :!: