PDA

Zobacz pełną wersję : Czy warto zobaczyć te auto

Piotrex4
22-10-10, 14:00
Siostra postanowiła odstawić swego uno i zakupić inny do 5tys z lpg.. trochę uparła się nad audi 80 ale według mnie to te audi ma tylko dobre blachy nic więcej...to że sam posiadam hanie więc chciałem jej polecić i jedynie taką znalazłem w mojej okolicy http://moto.allegro.pl/honda-civic-v-gaz-polecam-i1282032221.html
cena w miarę..widać na foto że lakier ze zderzaka schodzi...napiszcie czy warto wogóle oglądać i na co szczególnie zwracać uwagę przy tej hani...siostra dużo nie podróżuje robi jakieś 200-300 km miesięcznie..jutro już ma zamiar zakupić auto...pozdrawiam i czekam na pomoc i opinie

slayerek
22-10-10, 14:06
ps gdzie schodzi ten lakier ze zderzaka ? :)

Saiti
22-10-10, 14:12
Nic ci nie wywróżymy. Zewnętrznie buda wydaje się trzymać, po opisie wnioskujemy że auto prawie salonowe. Po swoich doświadczeniach powiem Ci, że mnóstwo osób pisze, że technicznie bdb, bo jeździ. Co z tego że puka, gwiżdże i hamulce ledwo dają radę. Są też tacy, którzy pisząc bdb biorą pod uwagę wiek i stereotypowy fakt, że 16-letnie auto to do złomu na pewno samo dojedzie, bez lawety, więc bdb. Wypytaj się najwięcej jak możesz przez telefon, co ostatnio robił. Jak Ci powie, że przez 20 tysięcy nie wzięło nic oleju, to Ty go olej, jeśli on nie wie, że olej (olej olej olej :P) się zmienia. Pamiętaj, że na gazie jeżdżą oszczędni (więc nie tylko na napędzie oszczędzają). Pozdro i powodzenia! Też szukam 5gena ; D

jasiek09
22-10-10, 14:45
ja bym kobitki nie męczył obsługą gazu w gaźnikowcu, wypalanie paliwa itp może być trochę uciążliwe, przy tych silnika forumowiczom pali okolo10 gazu a nie 7-8hahah

drypaul
22-10-10, 14:45
Jak siostra robi 300km miesięcznie to po cholerę jej LPG :D

A poza tym jest osobny dział do takich pytań.

Piotrex4
22-10-10, 14:52
dzięki za podpowiedzi...a z tym wypalaniem to jakiś uciążliwy problem

ps gdzie schodzi ten lakier ze zderzaka ? :)

od strony pasażera z przodu

drypaul
22-10-10, 15:03
Miałem kiedyś IV-gena gaźnikowego z LPG. Trochę to uciążliwe było.
Najpierw musisz pojechać kawałek na benzynie, potem przełącznik wziąć na tryb "przejściowy", jak samochód zacznie szarpać, to przełączyć na gaz.
I przed wyłączeniem silnika przed dłuższym postojem (np. w nocy), nie zapomnieć przełączyć z powrotem na benzynę, żeby rano nie odpalać na gazie.
To tak w większym skrócie ;)

Piotrex4
22-10-10, 15:16
a aby przełączyć na pb to też trzeba przeprowadzać procedurę przejściową czy normalnie można już na pb przełączyć

drypaul
22-10-10, 15:36
Na benzynę przełącza się normalnie z tego co pamiętam, z pominięciem "procedury" :p

Piotrex4
22-10-10, 15:44
ok dzięki i zobaczę jutro ten samochód...pozdrawiam

Mrj
22-10-10, 16:03
Na PB od razu przełączamy. Ja przełączam tak przy 3k obrotów :)