Zobacz pełną wersję : witam chce kupic dopiero civica
lukasz2002
04-12-06, 17:22
Witam jestem z zielonej gory dotad jezdzilem nexia gtx 97 ale chce ja zmienic na civica po roku 92 z silnikime 1,4 3 drzwiowy interesuje mnie wersja lsi bo nie chce golej wersji i tu rodzi sie pytanie na co zwrocic uwage na co choruje te auta i jakie mam szanse ze mnie sie uda dzieki i pozdrawiam
w roku 92 nie wsadzali chyba 1,4 :D od 96?:)
Poczytaj to - http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=2089&start=0
No raczej na pewno nie wsadzali 1.4.
http://www.mistrzostwa-swiata.pl/honda-civic/dane-techniczne.jpg
A na co zwrócićuwagę... już było pełno takich tematów.
PS.
Co jest z tymi Nexiarzami, że się tak do Hond przesiadają...
Też miałem Nexusa wcześniej :P Był dobry bo na gaz, czy się jechało 90 czy 190 wpierniczał 11l gazu, git maszyna :D
lukasz2002
04-12-06, 19:48
Pron pamietam Cie z forum :) Nex jest super ale potrzebuje mniejszy i ekonomiczniejszy samochodzik
To też może pomóc:
http://www.civicklub.pl/fi/search.php
Przydatne urządzenie 8)
marcin EZG
04-12-06, 20:29
czesto ludziska piszą 1.4 zamiast 1.3 (D13b2 1342cm) szczyt szczytów japonskiej mysli technicznej,nic lepszego juz nie da sie wymyslec:))) zartuje heheh poprostu dobry silniczek
kolejny bezmyslny, powtarzajacy sie temat
leci z nami moderator tego dzialu ?
czesto ludziska piszą 1.4 zamiast 1.3 (D13b2 1342cm) szczyt szczytów japonskiej mysli technicznej,nic lepszego juz nie da sie wymyslec:))) zartuje heheh poprostu dobry silniczek
Jakieś to dziwne. Ja tam w swojej nic nie grzebałem poprzednik na pewno też niet a mam w D13B2 pojemność 1343 :P Nie żebym się jakoś czepiał ale kolega kilka linijek wcześniej wkleił tabelkę z danymi technicznymi i tam jest 1343. Więc nie wprowadzajmy nowicjuszy w błąd.
lukasz2002
05-12-06, 14:06
a jak sie kreca silniki 1,3 / 1,4 tzn orientacyjne przyspieszenie i kultura pracy jak przebiega moment obrotowy ?? bo mialem okazje jezdzic civic coupe 94 rok 1,5 101 kucy i naprawde bardzo ladnie :) sie kreci i jeszcze jak silnik satje deba pod koniec obrotow cos pieknego nawet V-tec 2,2 w prelude tak nie potrafi :P wlasnie moze jest ktos chetny mam prelude 98 2,2 na full opcji cala zarejestrowana tylko bez przegladu ?????
no ale wracajac do tematu jak to jezdzi jakie sa wasze opinie bo moj nex zwijal do 100 w okolo 11,5 sek i nei chcial bym slabszych osiagow a chyba 1,3 takie prezentuje ??
Piotrek Klag
05-12-06, 15:43
a jak sie kreca silniki 1,3 / 1,4 tzn orientacyjne przyspieszenie i kultura pracy jak przebiega moment obrotowy ?? bo mialem okazje jezdzic civic coupe 94 rok 1,5 101 kucy i naprawde bardzo ladnie :) sie kreci i jeszcze jak silnik satje deba pod koniec obrotow cos pieknego nawet V-tec 2,2 w prelude tak nie potrafi :P wlasnie moze jest ktos chetny mam prelude 98 2,2 na full opcji cala zarejestrowana tylko bez przegladu ?????
ogłoszneia to chłopie nie ten dział :!:
no ale wracajac do tematu jak to jezdzi jakie sa wasze opinie bo moj nex zwijal do 100 w okolo 11,5 sek i nei chcial bym slabszych osiagow a chyba 1,3 takie prezentuje ??
jesus kurrr.... poczytaj to forum troche a nie wszystko na tacy i chyba czas zamknać ten temat bo ile razy można o tym samym....
marcin EZG
05-12-06, 16:07
Jakieś to dziwne. Ja tam w swojej nic nie grzebałem poprzednik na pewno też niet a mam w D13B2 pojemność 1343 :P Nie żebym się jakoś czepiał ale kolega kilka linijek wcześniej wkleił tabelkę z danymi technicznymi i tam jest 1343. Więc nie wprowadzajmy nowicjuszy w błąd.
No nie zniese:) nie bede sie klucil o 1 cm szescienny Cizys!!
A nie łatwiej wsiąść w Civica 1.3 i się tym przejechać? A nie tylko polegać na obcych gejach z forum? ;)
Chłopie, masz 23 osoby z Zielonej Góry na forum. Przynajmniej jedna ma EG3 (czyli Civica z silnikiem 1.3). Jesteś w stanie się z nim umówić, czy mam dla Ciebie to załatwić (a znam go tyle, co Ty)? ;)