Zobacz pełną wersję : Nowy - pytanie
witam jestem nowy tomaszk33.obecnie uzytkuje brava 1,4 12V LPg a więc jeden z najgorszych silników, ale nie o tym mowa. tuz po nowym roku mam zamiar zakupic Honde Civic 1,4 16V,1996 lub 1997 stąd moje pytanie jak mam na pierwszy rzut oka rozpoznac czy jest to wersja 90 Km czy 75Km specyfikacje silników juz sobie pobrałem. Nie jestem znawca samochodów i nie bardzo się orientuje więc prosze o pomoc i wyrozumienie. Jeśli byłby ktos tak uprzejmy to prosze równiez o porady na co zwrócić uwagę przy zakupie auta. I jeszcze jedno czytałem może niedokładnie ale jakos nie znalazłem jednoznaczej odpowiedzi na temat ocynkowania blach w VI gen prosze o odpowiedź. tomasz.k@onet.eu pozdrawiam i dziękuję
Jak masz oznaczenia silnikow to powinienes wiedziec:
Na bloku silnika jest wybity numer, pierwsze 5 znakow to numer silnika:
D14A3 ma 75KM
D14A4 ma 90KM
Ogolnie użyj opcji szukaj, zapoznaj sie z regulaminem, takie pytania powtarzaja sie non-stop.
Jeśli byłby ktos tak uprzejmy to prosze równiez o porady na co zwrócić uwagę przy zakupie auta
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=7720&start=0
75 czy 90 to bez roznicy bo przerabiasz to w 20 minut
pozdrawiam i nastepnym razem bardziej sie postaraj szukajac zanim zalozysz nowy temat
ok. dzięki za szybka odpowiedź oznaczenia znałen ale nie wiedziałem gdzie nalezy fizycznie szukac teraz juz wiem, a odnosnie przerabiania w 20 min ciekawe ale nic mi to nie mówi , będę szukał jak nalezy to zrobić, jedny słowem nie ma znaczenia jaki sie kupi motorek to podwyższenie mocy z 75 do 90 to kwestia chipu?
ok. dzięki za szybka odpowiedź oznaczenia znałen ale nie wiedziałem gdzie nalezy fizycznie szukac teraz juz wiem, a odnosnie przerabiania w 20 min ciekawe ale nic mi to nie mówi , będę szukał jak nalezy to zrobić, jedny słowem nie ma znaczenia jaki sie kupi motorek to podwyższenie mocy z 75 do 90 to kwestia chipu?
zadnego chipu, uzyj opcji szukaj pod haslem "D14A3"
Poczytaj sobie jeszcze to - http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=2089&start=0
znalazłem i juz nie truje, dzięki, mam nadzieje że autko które zakupie będzie sie spisywało duuuużo lepiej nizeli dotychczasowe (brava - fee) pozdrawiam
[ Dodano: Pon 04 Gru, 2006 ]
o co chodzi z tym gejem?
kupisz honde to sie dowiesz :P
Niech ktoś powie bo ja też nie wiem :oops: