Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : jakie turbo do d15b7 ? potrzebuje szczegołowy opis

fifti
19-10-10, 20:34
jak w temacie, mam znajomego co pracuje w fabryce gdzie robia chłopaki turbo.
gadałem z nim to powiedział ze musze miec szczegółowy opis jakie te turbo i wogole z czego model itp...

moj silnik to d15b7.

z gory dziekuje

ejzon
20-10-10, 18:24
jest o tym troszke tematów więc wystarczy poszukać, choć sam ostatnio miałem taki dylemat, wszystko zależy od tego w jakiem moce celujesz... policz zapotrzebowanie na powietrze dla twojego silnika następni się zastanów ile chcesz dmuchnąć i szukaj ..

jeżeli szukasz czegoś na softa to z tego co chłopaki z forum polecają zapisałem tak: kkk03, gt25, td04 12 lub 13

TougeRicer
20-10-10, 19:15
myśle że odpowiednie by było td03 ale jak ejzon napisał, jest sporo tematów o turbo i z pewnością znajdziesz coś do twojego silnika.

JulekCIVIC
21-10-10, 00:23
ale kolega ma podac tak jak by wymiary tego turbo i ewentualnie nazwe a to ze sa tematy typu ze ktos wlozyl od volvo t04 bo akurat mial to nie jest istotne... chodzi mu jak obliczyc wartosc powietrza dla jego silnika i jak byla by wteedy najlepsza turbina aby auto pewnie nadawalo sie do jazdy codziennej ale rowniez aby moc zostawiac dwa ślaczki na 3cim biegu :D

fifti
21-10-10, 05:28
bardzo bym chciał aby wypowiedział sie ziom ktory juz mial lub ma turbinke przy b7.
prosil bym o te info jak najszybciej.

ejzon
21-10-10, 07:44
nie znajdziesz dedykowanej dmuchawki akurat do B7 ;) wszystkie jakie zostały wymienione się nadają bo jeżeli zastosujesz mniejsze z jakiś diesli to NM wysraają korby wydechem. Jeżeli chodzi o wymiary to jeżeli nie masz klimy mieści się praktycznie każda kwestia tylko odpowiednio dobranego korektora.

poczytaj sobie troszkę na temat nadciśnmienia na stronce grabowskiego : http://web.me.com/grzegorzgrabowski/Witryna/Turbo.html

znajdziesz tam między innymi jak policzyć powietrze i jak dobrać odpowiednią dmuchawke

biohazard88
22-10-10, 19:48
...do d15b7 szkoda zakładać turbo...Przekonalem się o tym sam na wlasnej skórze...to nie ma przyszłości

fifti
22-10-10, 22:02
mozesz to opisac...?

Calypso
23-10-10, 13:20
korby są lekko mówiąc niezbyt wytrzymałe... Chyba, że na prawde leciutki soft. Ja był kupił słupek d16z6 i w niego dmuchał. Zależy też czy ma być soft czy na kuciznie...