Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak sie sprawuja Hondy 91' 1.5

Jahu
03-12-06, 21:51
Jak wam wogole sprawuje sie honda 91r. 1.5. Napiszcie ale piszcie najlepiej tylko z tego rocznika i z tym silnikiem. Potrzebuje informacji bo wlasnie jestem w trakcie zakupu.

novak
03-12-06, 22:24
Jak zawsze to zależy od stanu samochodu. Ja swojej jestem pewien bo dostałem 3 lata temu w spadku od ojca który ma ją od nowości:). ED6 1991 czyli hatchback 3 drzwiowy z silnikiem D15B2 , kolor NH502M (wystarczy danych:)). Ogólnie jestem bardziej niż bardzo zadowolony z tego samochodu. Ma dopiero 207tys przebiegu i wymienione były tarcze z przodu przy 190tys , klocki 2 razy , przy 140tys i razem z tarczami (tak na wszelki wypadek). Tuleje tylnego zawiasu (troche drogo:/) przy 190tys i przód wahacze przy 160tys. Poza tym pasek rozrządu przy 145tys (od nowości) i teraz znów czeka mnie wymiana. Tak wiec jak widzisz same rzeczy które normalnie sie zurzywają. Wbrew wszelkim opiniom japońskie samochody są tańsze niż europejski i amerykańskie , wiem z domowego doświadczenia:/. NIE KUPOWAĆ AMERYKAŃCÓW (tak teraz przestrzegam:P). aaaaaaaa sorki , padł przekaźnik zapłonu (taka czarna pucha po lewej stronie wnętrza) , ale to wystarczył pan elektryk i 2 flaszki i już jest git:). Po całych tych moich wypocinach stwierdzam , że samochód jest jak najbradziej godny polecenia.

p.s. napisałem to z dobrego serca:P , ale od tego czy warto kupić Hanie jest oddzielny wątek na forum , więc pewnie moderator i tak zamknie ten temat.

agent_lol
03-12-06, 22:24
ojej, ojej , sprawujją sie cąłkiem *****iscie jak na te roczniki :)

novak
03-12-06, 23:39
ojej ojej sprawuje się bo nie była katowana do tej pory:P

Ralf
04-12-06, 13:39
mam dwa smochody. Civica 90 i Astre 96. O wiele bardziej wole Cifa :wink: i duzo lepiej sie sprawuje :twisted:

crying_vampire
07-12-06, 19:20
jak pszczółka ;)

happy
12-12-06, 09:04
ja jestem s tym samochodem barzdo zadovolony. mam go zamiast prelude 4g a "all respect" do tego starszego modelu. v zakrentach chyba lepszy od prelude-a (4g, r.p.1992, 2,0, no 4ws) ....

pozdrowienia z czech .. a przepraszam za niedoskonaly polski ... ;-)

... a cziese sie, ze paru z was zwizytuje nasz web www.honda-club.cz

blazejski
12-12-06, 20:34
Hani ed6 d15b2 rulez.
A tak na serio to samochod rewelka :grin:
Na switlach skilujesz nim nie jedna furke z jakims pedziem za sterm w drogiej furze.
Przede wszytskim silnik jest extra ale wyglad jak na ten rok tez robi wrazenie.
Tylko ladne fele a reszta stock :lol:
Mi jak narazie sie nic nie psuje i mam nadzieje ze nie bedzie dlatego cala kase przeznaczam na dopieszczanie hanki :twisted:

bigbuc
12-12-06, 23:28
mam Hanie juz prawie dwa lata i chodzi tyle ze to małe widmo ktore sie porusza po bydzi :lol: i nie ma takiej drugiej hehe z tym wyposażeniem :]

maciej29
12-12-06, 23:55
bardzo dobrze sie sprawuje nastepne auto to tez napewno honda

bartroze
22-05-07, 15:40
D15B2 - robi kangurki na 3 i 4 biegu i czasami jak się rozgrzeje potrafi się duuuusić - ale to kwestia do naprawienia (tylko jeszcze nie wiem czego - zapłon? wtrysk? przepustnica)

D13B2 - bez zarzutów - świetna świetna świetna - oszczędna, dość dynamiczna - kiedyś miałem okazję skillować nią BMW 535i (ale to pewnie dlatego że kolo nie potrafił ruszyć z miejsca) ;p

jacek 1,5'91
30-05-07, 18:29
Witam, mam B15D2 G5 z 91 (początek serii) auto bez zastrzezeń wszelkie 2.0 niemiecka autka wymiekają, brak zastrzezeń, jeździ sie bardzo wygodnie i dynamicznie co jak na 16 letnie auto budzi szacunek.