Zobacz pełną wersję : pas przedni jest taki sam w HB/Coupe/sedan ?
jak w temacie czyli czy pas przedni jest taki sam w HB/Coupe/sedan ? ??
chce się zabrać za wymianę bo poprzedni właściciel gdzieś klepnął moim ciwem i naprawa była robiona na pałe jest krzywo i bardzo mnie to denerwuje chce mam jużorginalny zderzak nadkole został mi jeszcze pas przedni lecz chce mieć pewność ze bedzie pasował. wiem sedan ma kilka różnic a także wspólnych części z coupe.
szczypior88
19-10-10, 12:28
w sedanie jest inny. Coupe i Hb maja takie same
x2
jesteście na 100% pewni ? dostawca części reperaturek upiera się że pasuje bez problemu .. no ale w takim razie dla pewności zakupię używkę z sedaana.. a jeżeli chodzi o przednia szybe też jest inna ??
szczypior88
20-10-10, 11:26
to niech sie przyjrzy:) Handlarz zawsze ma optymistyczne podejście do sprawy:P a w sprawie szyby to sie nie wypowiem bo nie chce wprowadzac w błąd
hmmmmm to jeszcze ostatnie pytanie czy ten pas jest skręcany czy skręcany i spawany ????
bardziej spawany i pasuje tylko hb i coupe sedan co innego.
bardziej ale sprawdzałeś to ? czy tylko domysł.
kurde dobra nie będe już tu męczył pustymi postami .. :) sciągam 1000 stronicowy manual do civa w pdfie zaraz wszystko bede wiedział i napiszę może komuś się przyda.
szczypior88
20-10-10, 22:51
pas jest spawany
nie sprawdzalem tylko mialem wymieniany u siebie stad wiem i dlatego sie udzielam.
tak konkretnie to fabrycznie to pas przedni jest zgrzewany, ale zeby go wymieniac to trzeba ciac i spawać.
Nie prawda ! Taki sam, ew sie różni tak ze to nie ma znaczenia. Ja do siebie w sedanie mam wspawany ori pas przedni z HB i pasuje idealnie, różnicy nie widze zadnej.
A co do wycinania starego to owszem mozna ciąc ale łatwiej i napewno estetyczniej i z mniejszymi szkodami mozna rozwiercic zgrzewy i bedzie profi. Zwykłe wiertło albo rozwiertak do zgrzewów ( 41 zł )
A napiszcie mi jeszcze jak wygląda sprawa z blachą. Potrzebuję kupić: maskę, błotnik przedni, zderzak oraz nadkole. Do kupety. Podejdą w takim razie z Hatchbacka? A może i z sedana? Mowa o 6 generacji oczywiście ;)