Zobacz pełną wersję : Przerywa mi honda
piotrek422
03-12-06, 15:42
Posiadam Honde Civic 1.3 i pewnego dnia zaczęła mi strasznie przerywac nie wiem czy to moze byc cos z ukłądem zapłonowym czy zasilającym. Aha i pytanko jeszcze jedno czy filtr paliwa znajduje w zbiorniku czy poza nim. Z góry dziękuje za odpowiedzi
Witam sluchaj jesli chodzi o przerywanie to moga to byc siwece zaplonowe badz tez przewody lub aparat zaplonowy... Moze gdzies masz przebicie na przewodach i bedzie przerywala... A jesli chodzi o filtr paliwa u mnie znajduje sie po lewej stronie na sciance od kabiny jest on przewaznie czarny o dochodza do niego 2 przewody przykrecane z gory srubami... przykrecony opaska...
tak jak wyzej napisane zacznij od przewodów, kopułki, palca rozdzielacza świec najlepiej wszystko (zwlaszcza jak tego nie wymieniales) ale to zalezy od stanu twojego portfela
Czasami pomaga jezeli juz wymiana wyzej wymienionych rzeczy nic nie dala ,wlanie preparatu do czyszczenia ukladu wtryskowego - najlepiej znanej firmy np Valvoline
Czasami pomaga jezeli juz wymiana wyzej wymienionych rzeczy nic nie dala ,wlanie preparatu do czyszczenia ukladu wtryskowego - najlepiej znanej firmy np Valvoline
wole raz na jakis czas zalac v-power racing
w 2ch przypadkach u mnie byla to uszczelka pod glowica, ale musialbys opisac dokladniej jak bardzo przerywa.... u mnie sie poprostu dokrecala w obroty z przerwaniami ... ale to diagnoza dopiero do postawienia po powyzszych testach aparatu, kabli, swiec.
piotrek422
28-12-06, 22:02
Wyszło na to że świece zapłonowe były do do wymiany kupiłem NGK i kable ale nie pamietam firmy ale odezwał sie nowy problem własnie pusciła mi złączka na tłumiku koncowym jak by ktos miał chetnie kupie