Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przerywa mi honda

piotrek422
03-12-06, 15:42
Posiadam Honde Civic 1.3 i pewnego dnia zaczęła mi strasznie przerywac nie wiem czy to moze byc cos z ukłądem zapłonowym czy zasilającym. Aha i pytanko jeszcze jedno czy filtr paliwa znajduje w zbiorniku czy poza nim. Z góry dziękuje za odpowiedzi

DeAiR
14-12-06, 22:56
Witam sluchaj jesli chodzi o przerywanie to moga to byc siwece zaplonowe badz tez przewody lub aparat zaplonowy... Moze gdzies masz przebicie na przewodach i bedzie przerywala... A jesli chodzi o filtr paliwa u mnie znajduje sie po lewej stronie na sciance od kabiny jest on przewaznie czarny o dochodza do niego 2 przewody przykrecane z gory srubami... przykrecony opaska...

chico
15-12-06, 12:38
tak jak wyzej napisane zacznij od przewodów, kopułki, palca rozdzielacza świec najlepiej wszystko (zwlaszcza jak tego nie wymieniales) ale to zalezy od stanu twojego portfela

Jetson
15-12-06, 13:38
Czasami pomaga jezeli juz wymiana wyzej wymienionych rzeczy nic nie dala ,wlanie preparatu do czyszczenia ukladu wtryskowego - najlepiej znanej firmy np Valvoline

chico
15-12-06, 13:54
Czasami pomaga jezeli juz wymiana wyzej wymienionych rzeczy nic nie dala ,wlanie preparatu do czyszczenia ukladu wtryskowego - najlepiej znanej firmy np Valvoline

wole raz na jakis czas zalac v-power racing

arszenik
18-12-06, 10:30
w 2ch przypadkach u mnie byla to uszczelka pod glowica, ale musialbys opisac dokladniej jak bardzo przerywa.... u mnie sie poprostu dokrecala w obroty z przerwaniami ... ale to diagnoza dopiero do postawienia po powyzszych testach aparatu, kabli, swiec.

piotrek422
28-12-06, 22:02
Wyszło na to że świece zapłonowe były do do wymiany kupiłem NGK i kable ale nie pamietam firmy ale odezwał sie nowy problem własnie pusciła mi złączka na tłumiku koncowym jak by ktos miał chetnie kupie