Zobacz pełną wersję : Dziwny hałas
Podczas jazdy z okolic (prawdopodobnie) prawego tylnego koła wydobywa sie dosyć cichy ale denerwujący dźwięk. Najbardziej słyszalny jest przy prędkości 90-120. Zauważyłem też, że przy skręcie w lewo nasila sie a przy skręcie w prawo staje sie niesłyszalny(lub odwrotnie). Czy ktoś z forumowiczów ma pomysł co to może być?
No to bedzie trzeba wymienic :sad: W sklepie powiedzieli mi, że w hondzie wymienia sie tylne łożysko z cała piastą gdyż jest to element nierozbieralny. Czy mógłby ktos zweryfikować tę informacje.
zauwarzyłem że po prawej stronie jak skrzynia silnik jest zalany oleje ktoś morze wie skąt to morze wyrzucać
:(
z silnika zapewne przez któreś uszczelki, tylko jaki to ma związek z łożyskiem :roll:
Witam jeśli chodzi o olej to być może spod aparatu zaplonowego mialem to samo u siebie aczkolwiek już się z tym uporałem... A jeśli chodzi o te dzwne dzięki to uważam że to łożysko... Koszt niewielki oczyiście zależy czy wzorując się na orginalnych częsciach czy też na zamiennikach :wink:
Witam jeśli chodzi o olej to być może spod aparatu zaplonowego mialem to samo u siebie aczkolwiek już się z tym uporałem... A jeśli chodzi o te dzwne dzięki to uważam że to łożysko... Koszt niewielki oczyiście zależy czy wzorując się na orginalnych częsciach czy też na zamiennikach :wink:
Też wydawało mi się, że łożysko to raczej tania część ale okazało sie, że trzeba je wymieniać z całą piastą i kosztuje ok 250zł :|
nie trzeba wymieniac piasty, mozna samo lozysko ( bo na pewno on huczy) - (polak potrafi :D )
pozdro
nie trzeba wymieniac piasty, mozna samo lozysko ( bo na pewno on huczy) - (polak potrafi :D )
pozdro
nie spotkalem sie jeszcze z takim czyms a w sklepie nie dostnaiesz samego lozyska
To gdzie można dokupić samo łozysko??
W sklepie z łozyskami albo na allegro tylko trzeba znać wymiar.
Jest gdzies na forum temat jak to zrobic ??