Zobacz pełną wersję : zagadka d14a4
podczas jazdy zaczeła mi mrygać trzy krotnie kontrolka ta z kluczykiem od immobilajzera prędkościomierz przestał wskazywać prędkość. Po zgaszeniu auta już nie mogłem odpalić aż w koncu wpadłem że to bezpiecznik od imobilajzera wymieniłem go auto odpaliło gdy ruszyłem licznik nadal nie działał po około 3 km zapalił się czek engine :) po zgaszeniu znowu nie chciał odpalić bezpiecznik spalony!!! co sie mogło stać?
miałem ten sam problem. Okazało się że mialem zwarcie na wiązce w komorze silnika. Robił mi to elektryk bo sam za cholere nie mogłem dojść co to. U ciebie nie działa prędkościomierz więc zaczął bym od sprawdzenia czujnika prędkości.
Ja miałem tak samo. palił bezpieczniki i nie działał prędkościomierz.
Powód? jak wyżej - przetarcie i zwarcie w wiązce silnikowej w okolicach kolektora ssącego - usłyszałem wtedy też od elektryka (Kościecha), że to często się zdarza przy tych silnikach :)
po dłuższej nieobecności chciał bym was poinformować że przyczyną palenia się bezpiecznika był stary akumulator!!!!
Gdy go wymieniłem włożyłem bezpiecznik i zaczęło wszystko śmigać!!!
Pozdrawiam.