PDA

Zobacz pełną wersję : Wskaznik EGT

Quaki
03-12-06, 12:22
W koncu powstal moj wlasny wskaznik EGT:)
wyglada tak:
http://img223.imageshack.us/img223/5665/1303066imgrt9.jpg (http://imageshack.us)
Dane techniczne :
Wspolpraca z termoparami typu K (najbardziej popularne czujniki tego typu wykorzystywane przez wszytskich producentow tego typu urzadzen)
Mozliwosc podpiecia dwoch czujnikow (w takim wypadku zegar wyswietla naprzemian temp z obu czujnikow) jest to dosc wazne dla silnikow typu V gdyz wazna jest temp na obu czesciach wydechu
Alarm ustawiany co 1C (zegar ma mzoliwosc pokazania do 2000C ale takich wysokich temp raczej nie uzyskamy ;) ) alarm jest akustyczy (brzeczyk) jak i wizualny (zmiana koloru diody na czerwona)
Pozdrawiam
ps.dalsze plany to AFR (juz sie tworzy) Boost juz jest tylko trzeba go podswietlic mozliwe ze bede tworzyl rownierz uklad wide band AFR z logowaniem na kompa i tworzeniem wykresow w funkcji obrotow a moze ktos ma jakies pomysly na uzyteczne wskazniki do autka

kosiniak
03-12-06, 12:35
i to sie chwali :)

Lord_ZED
03-12-06, 19:06
Może podaj cene wykonania :]

Quaki
05-12-06, 23:58
mam nadzieje ze mnie admini za top nie zjada
Ok ceny maja sie tak:
wskaznik jednokanalowy 200PLN
wskaznik dwukanalowy 280PLN
(chyba bedzie mozliwosc do 6 kanalow czyli 6 oddzielnych temp kazda ze swoim alarmem)
Ceny termopar plasuja sie w granicach 150-250zl(zaleznie od wykonania i typu) pozdrawiam

Amorr
06-12-06, 10:28
mozliwe ze bede tworzyl rownierz uklad wide band AFR z logowaniem na kompa i tworzeniem wykresow w funkcji obrotow a moze ktos ma jakies pomysly na uzyteczne wskazniki do autka
ewidentnie ci sie nudzi :D :D :D :D ale wielkie brawa za pomysl i wykonanie .... jaka jest srednica zegarka [52mm ??]

mighty
06-12-06, 12:06
mam nadzieje ze mnie admini za top nie zjada
Ok ceny maja sie tak:
wskaznik jednokanalowy 200PLN
wskaznik dwukanalowy 280PLN
(chyba bedzie mozliwosc do 6 kanalow czyli 6 oddzielnych temp kazda ze swoim alarmem)
Ceny termopar plasuja sie w granicach 150-250zl(zaleznie od wykonania i typu) pozdrawiam
czy wskaznik jest przetestowany? chętnie wezme, ale musze wiedzieć, że na pewno działa :)

!markos
06-12-06, 12:23
czy wskaznik jest przetestowany? chętnie wezme, ale musze wiedzieć, że na pewno działato chyba bedzie zalezalo glownie od termopary, ktora zastosujesz..

Quaki
06-12-06, 19:15
Srednica zegara to 63mm (tylko takie obudowy sa dostepne normalnie (moze beda tez 53 ale to dalaszy projekt)
Czy dziala na pewno dziala kwestja jest tylko taka jak dokladnie a to musze sprawdzic w testach to potrwa pewnie jeszcze ze dwa 3 tygodnie
Pozdrawiam

mighty
06-12-06, 20:17
musze sprawdzic w testach to potrwa pewnie jeszcze ze dwa 3 tygodnie
a więc czekam na wyniki :)