Zobacz pełną wersję : podzespoły LPG do D16Z6
witam prosze o podanie mi informacji jakie elementy sa odpowiednie do Vteca d16z6 (firma itp) , podkreslam ze nie znalazlem zebranych do kupy informacji
Ja bym zakladal to co ma Oscar.
Wtryski Matrixa, Komputer Stag 300 Badz 400
I parownik ja mam Scorpion Mini - z pozniejszego czasu produkcji, czyli bez ustarki wieszajacego sie ciulka. :)
Polecam stag 300 Plus + matrix 544 + Scorpion ST lub GT miedz 8 (koniecznie) najlepiej elastyczna w zime tak nie marznie... Zestaw z zapasem zapewnia identyczne osiągi jak na benzynie i bez awaryjną prace (silnik nie dostaje i wszystkie parametry utrzymane w normie).
Scorpion Mini stabilny max 100KM
ROzmawialem z Oscarem swego czasu i opisywalem mu moja instalacje. Zastanawialem sie czy po swapie na d16z6 bedzie dzialac dobrze... I stwierdzil ze jak przy dłuższej jezdzie z predkosciami 180 i jakos tak, moj mikser Mini nie zamarza to wyrobie te 130 nie cale koni. Dodam ze jechalem z warszawy na radom prawie cala droge 190 i bylo wszystko w jak najlepszym porzadku.....
Jesli chodzi o wtryski to ludzie mieli kiedys racje piszac ze Valtec-ki rozlatuja sie po jakims czasie, zrobilem okolo 40 tyś i definitywnie slysze ze pracuja dziwnie. I samochod zaczal szarpac przy zmianie biegow. Obawiam sie ze czerwone Valtki sa takie jak nastoletnia laska,,,,,, chca duzo zrobic ale szybko sie psuja :P Napisalem to bo przestrzegam przed ludzmi ktorzy maja swoje zdanie na temat tych wtryskiwaczy i nie widza zdania innych. Niech wiedza ze lepiej kupic Mientrixy ;)
Jak temperatura parownika spada poniżej 35stopni to już jest żle więc nie będziemy się spierać czy scorpion mini jest wystarczający a stwierdzanie ze jest ok bo nie zamarzł nie jest na miejscu. Proponuje zrobić taką trasę i odłączuć pompe paliwa :) valteki i tym podobne konstrukcjie potrafią się rozkalibrować po pierwszym porządnym ruszeniu. Mojemu znajomemu przy takich prędkościach na trasie d16z6 pali max 8l i pali tylko gaz a nie gazo benzyne....