Zobacz pełną wersję : immo dotykowy - jak odciąć samemu
witam!
mam założony jakiś immo dotykowy przez poprzedniego wlasciciela - ale ostatnio ostro szwankuję - raz działa raz nie. czy to skomplikowane aby samemu go wywalić??? Jakieś porady??? ktoś wie jak???
lec po kablach gdzie to jest podlaczone, mozliwe ze uda sie samemu wytargac no i napisz w jakim aucie to masz
jestes pewny ze to wlasnie immo szwankuje? moze przekaznik pompy paliwa?
silnik d15b7. V gen. szwankuje immo. Muszę przyłozyć ta pastylkę dotykową i słychać wtedy "piiip" i mozna zapalac. chodzi o to że czasami muszę przykładać to ustrojstwo kilkarazy aż bedzie to "piiiip". dlatego chcę to wyrzucić zanim pojadę gdzieś na drugi koniec polski i tam już nie zrobi "piiiiip" - wtedy bedzie lipa. chodzi mi właśnie gdzie to jest podłączone i czy samemu moge to "wyciąć".
lec po kablach od tego elementu co przykladasz pastylke i daj znac co znajdziesz
A więc tak:
1. Odchodzi 5 kabli od tego miejsca gdzie musze przyłozyc tą "pastylkę" - 2 od diody i 3 od tego miejsca do przykładania pastylki.
2. Wszystkie wchodzą do takie czarnej puszki z jednej strony, a z drugiej wychodzi z niej wiązka grubości kciuka. Ta wiązka jest oczywiści cała owinięta izolacją i co jakiś czas wychodzą z niej kable i łączą się z innymi - myślę że są poprostu jakoś wpięte w oryginalną instalacją.
3. A więc czy wystarczy że odłączę po koleji te wszystkie kable króre wychodzą z tej wiązki??????? Czy to nie takie proste jak mi sie wydaje???
Pomoże ktoś?????
Wstaw jakieś foto to coś ci podpowiem. Lecz dużo chętniej na PW gg ze względów bezpieczeństwa aut innych użytkowników.