Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : immo dotykowy - jak odciąć samemu

amon
17-10-10, 11:27
witam!
mam założony jakiś immo dotykowy przez poprzedniego wlasciciela - ale ostatnio ostro szwankuję - raz działa raz nie. czy to skomplikowane aby samemu go wywalić??? Jakieś porady??? ktoś wie jak???

lopi83
17-10-10, 11:40
lec po kablach gdzie to jest podlaczone, mozliwe ze uda sie samemu wytargac no i napisz w jakim aucie to masz
jestes pewny ze to wlasnie immo szwankuje? moze przekaznik pompy paliwa?

amon
17-10-10, 11:57
silnik d15b7. V gen. szwankuje immo. Muszę przyłozyć ta pastylkę dotykową i słychać wtedy "piiip" i mozna zapalac. chodzi o to że czasami muszę przykładać to ustrojstwo kilkarazy aż bedzie to "piiiip". dlatego chcę to wyrzucić zanim pojadę gdzieś na drugi koniec polski i tam już nie zrobi "piiiiip" - wtedy bedzie lipa. chodzi mi właśnie gdzie to jest podłączone i czy samemu moge to "wyciąć".

lopi83
17-10-10, 13:17
lec po kablach od tego elementu co przykladasz pastylke i daj znac co znajdziesz

amon
20-11-10, 18:47
A więc tak:
1. Odchodzi 5 kabli od tego miejsca gdzie musze przyłozyc tą "pastylkę" - 2 od diody i 3 od tego miejsca do przykładania pastylki.
2. Wszystkie wchodzą do takie czarnej puszki z jednej strony, a z drugiej wychodzi z niej wiązka grubości kciuka. Ta wiązka jest oczywiści cała owinięta izolacją i co jakiś czas wychodzą z niej kable i łączą się z innymi - myślę że są poprostu jakoś wpięte w oryginalną instalacją.
3. A więc czy wystarczy że odłączę po koleji te wszystkie kable króre wychodzą z tej wiązki??????? Czy to nie takie proste jak mi sie wydaje???
Pomoże ktoś?????

Chipsy2
20-11-10, 20:32
Wstaw jakieś foto to coś ci podpowiem. Lecz dużo chętniej na PW gg ze względów bezpieczeństwa aut innych użytkowników.