Zobacz pełną wersję : Temperatura
Wiem, że temat już był ale muszę się upewnić. Mam problem z temperaturą a mianowicie gdy ciaglę jadę moge samochód krecic pod górne kreski i nic z temperaturą sie nie dzieje. Zaczyna skakać gdy stanę na światłach. Po włączeniu ogrzewania temperatura po chwili spada. Płynu w chłodnicy ani nie przybywa ani nie ubywa. Wiatrak działa. Pompa wody wymieniana przy rozrządzie 6kkm temu. Czy myślicie, że to termostat?
lenistwo..bylo sto razu...opcja Szukaj
Spróbuj wymienić termostat na OEM..
Andrew 1130
14-10-10, 20:58
termostat 100% - mialem to samo...
Orientujecie się może ile może kosztować termostat w ASO ? :) Bo słyszałem, że zamienniki lubią często strzelać. A i jeszcze jedno może to mieć jakiś wpływ na spalanie ? Bo jest dość wysokie
Może mieć wpływ na spalanie.. koszt termostatu ok. 130zl
Dziś pojawił się kolejny problem. Na zimnym silniku odczuwałem jak by był troche zmulony a na niskich obrotach skakał. Dwa ze wczoraj na niskich jak dojezdzalem do skrzyzowania gasł, jak dodawałem gaz to nie było problemu. Jak się zagrzeje to idzie jak strzała. I dziś jak już się zagrzał na odpowiednia temperature gdy go zgasiłem i zaniedługo odpalałem to wyskoczył check. Zgasiłem znów odpalilem check zniknął. Niedawno byłem na spalinach u mechanika żeby mi gaz podregulował i spaliny były bardzo dobre nawet jak na samochód bez kata. Także chyba można wykluczyć lambde.
I jeszcze pytanie apropo termastatu
Opłaca się kupić OEM używke ?
I jeszcze pytanie apropo termastatu
Opłaca się kupić OEM używke ?
Nie opłaca się :cool: