Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Temperatura

Xearo
14-10-10, 17:59
Wiem, że temat już był ale muszę się upewnić. Mam problem z temperaturą a mianowicie gdy ciaglę jadę moge samochód krecic pod górne kreski i nic z temperaturą sie nie dzieje. Zaczyna skakać gdy stanę na światłach. Po włączeniu ogrzewania temperatura po chwili spada. Płynu w chłodnicy ani nie przybywa ani nie ubywa. Wiatrak działa. Pompa wody wymieniana przy rozrządzie 6kkm temu. Czy myślicie, że to termostat?

skorpion7
14-10-10, 18:53
100% termostat

yasir_15
14-10-10, 18:53
lenistwo..bylo sto razu...opcja Szukaj

Spróbuj wymienić termostat na OEM..

Andrew 1130
14-10-10, 20:58
termostat 100% - mialem to samo...

Xearo
14-10-10, 22:39
Orientujecie się może ile może kosztować termostat w ASO ? :) Bo słyszałem, że zamienniki lubią często strzelać. A i jeszcze jedno może to mieć jakiś wpływ na spalanie ? Bo jest dość wysokie

yasir_15
14-10-10, 23:04
Może mieć wpływ na spalanie.. koszt termostatu ok. 130zl

Xearo
15-10-10, 07:36
Dziś pojawił się kolejny problem. Na zimnym silniku odczuwałem jak by był troche zmulony a na niskich obrotach skakał. Dwa ze wczoraj na niskich jak dojezdzalem do skrzyzowania gasł, jak dodawałem gaz to nie było problemu. Jak się zagrzeje to idzie jak strzała. I dziś jak już się zagrzał na odpowiednia temperature gdy go zgasiłem i zaniedługo odpalałem to wyskoczył check. Zgasiłem znów odpalilem check zniknął. Niedawno byłem na spalinach u mechanika żeby mi gaz podregulował i spaliny były bardzo dobre nawet jak na samochód bez kata. Także chyba można wykluczyć lambde.

I jeszcze pytanie apropo termastatu
Opłaca się kupić OEM używke ?

Puca
15-10-10, 15:01
I jeszcze pytanie apropo termastatu
Opłaca się kupić OEM używke ?

Nie opłaca się :cool: