PDA

Zobacz pełną wersję : POMOCY PRZEDNIA SZYBA

siwykrzych
02-12-06, 11:22
Pomcy peka mi przednia szyba od Hondzi jest dopiero jakies milimetr , czy sa jakies sposoby zapobiec temu czy tylko liczyc na wymiane szyby :cry:
Moze ktos doradzi

bratex
02-12-06, 11:32
leć szybko do specjalistycznego warsztatu zajmującego się odpryskami i niewielkimi pęknięciami. nie pozwól by poszło dalej! zrobią i nie będzie nawet śladu (jeśli to milimetr), a koszt to max 1/4 nowej szyby

siwykrzych
02-12-06, 22:56
dzieki tylko ciekawe czy znajde u nas w miescie cus takiego hmmm
Moze faktycznie da sie to naprawic
Dzieki jeszcze raz

Waldek
03-12-06, 00:00
Zaklej pęknięcie taśmą samoprzylepną, aby wilgoć się tam nie dostała. I szukaj bo czas to pieniądz, a coraz więcej warsztatów już klei i pewnie coś znajdziesz.
Najlepiej jakbyś pęknięcie miał tylko powierzchniowe do foli.

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=15201

Bzyk_
03-12-06, 20:04
Każdy szanujący się zakład typu auto- szyby ma sprzęt odpowiedni do napraw. Tak jak już ktoś powiedział, zaklej odprysk taśmą przezroczystą. Nie chodzi tu o wodę tylko o odrobiny kurzu, które mogą się "wbić" w odprysk.

marcin EZG
03-12-06, 21:32
A jak juz nie zdązysz jej uratowac to szykuj ok 300 pln +robocizna przerabialem ten temat:((

siwykrzych
03-12-06, 21:53
ale mnie pocieszyles :D heh jutro jade do specjalisty
Dzieki jeszcze raz za info.

Wiatrak
05-12-06, 08:51
A jak juz nie zdązysz jej uratowac to szykuj ok 300 pln +robocizna przerabialem ten temat:((

A ja mam pęknięcie 5 mm juz chyba 5 lat i nic, zupełnie nic :-)

marcin EZG
05-12-06, 16:22
przeciez nie mowie ze zaraz mu poleci na pól szyby
w moim przypadku trzasnela najpierw na 10cm a dzien pozniej drugie tyle :) nie bylo co ratowac...

lakazs
05-12-06, 23:03
szkoda kasy. Wiertełko cieniutkie, takie jak do płytek drukowanych pod otwory, i od strony pęknięcia lekko pod wiercić z jednej i drugiej strony, żeby dalej nie pękało. Potem zalać klejem do szyb.

szamanm
12-12-06, 22:01
Przerabiałem niedawno podobny problem i z mojego doświadczenia odradzam Ci naprawę. Ja za naprawę zapłaciłem 100pln i po tygodniu musiałem i tak wyminić szybę bo poszła dalej. (oza tym po klijeniu widać i tak pęknięcie)
Być może miałem pecha, ale może warto się zastanowić...
Pozdr.

rafalb33
12-12-06, 22:36
Przerabiałem niedawno podobny problem i z mojego doświadczenia odradzam Ci naprawę. Ja za naprawę zapłaciłem 100pln i po tygodniu musiałem i tak wyminić szybę bo poszła dalej. (oza tym po klijeniu widać i tak pęknięcie)
Być może miałem pecha, ale może warto się zastanowić...
Pozdr.
W niektórych dobrych firmach dostajesz dozywtonia gwarancje na naprawe. I jesli po jakims czasie szyba zacznie pekac w miejscu naprawy to wymieniaja na nowa z odliczeniem kosztów naprawy jakie sie poniosło.
Mało tego nawet daja na (jakis okres pół roku albo rok) poswiadczenie, ze jesli z jakichkolwiek powodow szyba zostanie uszkodzona, to rowniez wymieniaja na nowa i oddaja koszty za naprawe

the-one
13-12-06, 06:47
Ja mialem dwa odpryski (z jednego zaczely juz odchodzic malutkie ramionka) i pojechalem do takiego warsztatu... najpierw nawiercaja malutka dziurke pozniej pod cisnieniem wprowadzaja zywice a na koniec utwardzanie UV. Za jeden odprysk gosc chcial 50 zl a ze mialem dwa wiec dostalem znizke i zaplacilem 80 zl. W dodatku dostalem gwarancje 3 miesieczna i atest. Klejenie troszeczke widac pod jazeniowka, ale jeszcze zaden z moich pasazerow sam tego nie zauwazyl dopoki o tym nie powiedzialem. Jezdze tak juz 4 miesiac i nic sie z tymi peknieciami nie dzieje... jestem bardzo zadowolony.

Waldek
13-12-06, 08:22
A ja od lutego 2006 i cacy. :grin:

Konrad84
13-12-06, 11:47
Zawsze możesz skorzystać z ubezpieczenia. Jeżeli nie masz dużych zniżek, to bierzesz od ubezpieczyciela kasę za wymianę w autoryzowanym serwisie, dostajesz około 1500 zł. A jedziesz do zwykłego warsztatu i wstawiasz szybę za 500 zł. I już 1000 na mody :D

Piotrek Klag
13-12-06, 14:15
I już 1000 na mody :D
i 500 zł więcej AC za rok - interes życia

Konrad84
13-12-06, 15:12
No to dlatego napisałem że jak nie ma dużych zniżek

siwykrzych
13-12-06, 16:45
Szyba naprawiona byłem w koszalinie u JAANA zrobili szybko , błyskawicznie , zaklelili , dali dozywotnia gwarancje.
Cena 122zł za naprawe troszke drogo ale cóż raz sie zyje .

Piotrek Klag
13-12-06, 17:20
No to dlatego napisałem że jak nie ma dużych zniżek
a to pardomsik :)

Lord_ZED
13-12-06, 23:02
Też mam pare czipsów ale nie pęka :). Chyba u siwbie wstawie nową bo i tak strasznie zrysowana że w nocy lipnie widać :/. A można do EG dostać szybe przyciemnioną(przydymioną) u góry. Nalepka to wiadomo że lipa :D

Konrad84
13-12-06, 23:10
spx