Zobacz pełną wersję : Drązek stabilizatora do EG3
Witam mam pytanie bo eg3 nie zostalo wyposazone w drzek stabilizatora czy taki posiadalo tylko VTi ?? I czy jezeli taki nabede to pasuje do eg 3?? czy sa jakies problemy w zalozeniu ??
Jezeli ktos taki ma to kupilbym
żeby załozyc staba musisz zmienic wahacze na takie które mają miejsce na mocowanie
z przodu stabilizatora nie było tylko w eg3 i eg4
z tyłu szukaj np z eg5, eg6
zalezy mi na drazku z przodu czyli mam szukac wachaczy z EG6 np tak ?? To musza byc tylko te dolne tak ??
ma ktos takie zestaw na sprzedaz?? Moze byc wydupany byle by nie bylo nic pokrzywione
szukaj z eg6, eg5 albo z itr-a jak wolisz, pasuja tez niekiedy z ej2 bo tam tez (nie zawsze) byl stab z przodu, potrzebujesz jeszcze do tego laczniki i uchwyty do sanek by zamocowac go do budy,, zreszta 100 razy bylo klepane to samo
Tu masz wszystko:
http://passwordjdm.pl/viewtopic.php?t=6485
ok juz wszytsko wiem dzieki ;)
aha jeszcze takie jedno pytanko bo z tylu tez trzeba dorabiac mocowania jak drazek jest przykrecany do sanek ??
i odrazu jak z tymi mocowaniami do przednich sanek bo mam drazek z wachaczami za dobra flache do wyrwania ale jak z mocowaniem w tych dwoch punktah do kolyski/budy
nic nie musisz dorabiac, tylko miec oryginalne...
przednie wahacze pasują od eg5/6 lub od mb/mc, mocowania do sanek tak samo, laczniki staba tez.
tylne pasuja tylko od eh/eg i od itr
ej2 coupe tez ma takie wachacze jak cos:D
ale to juz wiem ... chodzi mi teraz o same sanki z przodu czyli je tez musze kupic z wersji co mialy staba??
jestes pewien w 100% ze tam jest gwint na mocowanie lapek gdzie przychodza poduszki ze stabem ?? jaki stab byscie polec ali jezeli odwiedzam np tor kielce lub np Tor w Tychach ??
tak, jest gwint, fabrycznie w EG4 tez nie ma staba i jakos moglem go zalozyc...
ok dzieki ;)
Pytanie jeszcze jedno patrzylem na staby do tylu
ASR ma kit ze stabem i wzmocnieniem sanek
Oplaca sie takiego staba brac??
Moim zdaniem moge sobie odswierzyc staba uzywanego wsadze go i tak na poliuretanie i w sumie efekt chyba bedzie taki sam a na moje potrzeby to i tak powinienem byc zadowolony.
przod tez wypada jakos wzmocnic czy nie bedzie takiej koniecznosci w postaci jakiejs dolnej rozporki ?
najpierw załóż sobie seryjne staby na przód i tył i na pewno odczujesz róźnicę a potem ewentualnie jeśli uznasz że to za mało to możesz dać na przód z mb6 a na tył asr + grubszy stab np z itr
możesz też od razu dać na przód z mb6 - nie trzeba dawać żadnych wzmocnień jak to ma miejsce przy montażu grubszego staba z tyłu
ok mialbym stab z MB6 Pytanie teraz czy to podejdzie pod wachacze VTi EG6?? czy tez wahacz z MB6??
pod wachacze vti eg6?? Czy tez wahacz z mb6??
eg6
pod fabryczne eg5/6 tez podejdzie, tak samo mb6
orientuje sie ktos w cenach staba mb6 a itr?? bo jezeli sa podobne to moze lepiej wsadzic itr ??
a jak jeest z wkladaniem grubszego staba a cienczego i stosunek przodu do tylu... w jednej opcji moze byc podsterownie a w drugiej nad. oczywiscie wole druga tylko jakie drazki dobrac zeby mi przod nie wyjezdzal
to ja sie podepne pod temat, bo jedno mnie drzeczy, mimo ze jest zgodzne ze wszystkimi opisami na necie.
ostatnio w swoim eg4 dokladalem staba na przod, byl mierzony i wyszlo 24mm, i teraz najciekawsze ze wlasnorecznie byl sciagany z mb6 aerodeck, mozna by powiedziec ze ktos cos tam robil, ale na warsztacie byly 2inne 24mm, ktore rowniez pochodzily z mb6, i teraz niech mi ktos wytlumaczy dlaczego wszedzie pisza ze 26mm? dodam ze z eg6 ma 22 mm, rowniez mierzone i wlasorecznie sciagane...
dobre pytanie ja dziisja pisalem czytalem dzwonile i okazalo sie ze dzisiaj sciagali staba z mb6 i ma 24mm a nie jak pisza 26mm tak samo podobno jak pisza ze itr ma 26mm to kazdy kto ma do sprzedania mowi ze ma 24mm
zakrecilem sie totalnie poprostu i nie wiem juz co i jak
kurfa ja mam staba z mb i juz 2 mechanikow nie potrafilo mi tego zalozyc do eg3 mowia ze nie ma jak do budy przykrecic i ostatni mi zmienil tylko same wahacze a staba zostawil, niech to kule bija, nie ktos zdjecia gdzie jest dokladnie to mocowanie w budzie?
koncowki sa w wahaczach, a mocowania na sankach.
no wlasnie stab byl juz razem polaczony z wahaczami wiec z tym to luz tylko do budy go przyczepic, sanki to fachowa nazwa? czy tylko tak sie mowi na ta czesc, bo nie wiem o ktora chodzi a tak sobie poszukam gdzies w necie czy w instrukcji
Na wahaczu mocowanie największej tulei w nim jest otwór z gwintem lub wystaje kawałek śrubki no i obok na sankach jest otwór na górze którego przyspawana nakrętka .
a ci mechanicy to rozpięli wogóle wydech i patyki żeby tego staba założyć :confused:
i jak nie wiedzą co to są sanki to zmień mechaników :rolleyes:
wlasnie tlumaczylem ze trzeba wydech rozpinac ze to wchodzi pod spod ale na nic, jeden mowil ze trzeba by chyba cale sanki wymienic, ze to wogole nie pasuje do tego auta i takie tam..
teraz podjade do jakiegos innego, mam niedaleko serwis specjalizujacy sie w japoncach wiec oni powinni ogarniac takie rzeczy :)
i jak ogarneli ci to ?? bo interesuje mnie to bardzo jestem juz po zakupie poliuretnau zakupile tez przedni stab z EG6 a tylni chce od MB dac postawie jednak na nadsterownosc.
BTW
Czym to sie rozni od ASR oprocz ceny ??
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/94-01-INTEGRA-92-95-CIVIC-DATUM1-SUBFRAME-BRACE-PURPLE-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem35ae5a4b16QQitemZ23055 8419734QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccesso ries#ht_3371wt_1165
i jak ogarneli ci to ?? bo interesuje mnie to bardzo jestem juz po zakupie poliuretnau zakupile tez przedni stab z EG6 a tylni chce od MB dac postawie jednak na nadsterownosc.
BTW
Czym to sie rozni od ASR oprocz ceny ??
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/94-01-INTEGRA-92-95-CIVIC-DATUM1-SUBFRAME-BRACE-PURPLE-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem35ae5a4b16QQitemZ23055 8419734QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccesso ries#ht_3371wt_1165
ktos kiedys juz powiedzial ze tylny stab od mb nie podejdzie...przedni owszem, do civica pozostaje z grubszych na tyl albo oem vti albo itr. przy czym do ostatniego nalezalo by sie wlasnie zalozyc asr.
w takim razie bedzie ITR
teraz pytanie co do Wzmocnienia kto mi powie czym rozni sie to z linku od ASR
ASR wyrobil sobie juz marke ale co brakuje tamtemu drugiemu ??