Zobacz pełną wersję : swap z d15b2 na d16a6
szymon1978
01-12-06, 19:25
witam mam pytanko co trzeba mieć i jakich można się spodzewać schodów przy swapie z d15b2 sedan 92r. na d16a6 ale z modelu z 1990r sorka ale nie znam oznaczeń czy może zostać moja skrzynia bo w tamtej jest sprzęgło na linkę czy będzie problem z instalacją elekt. dodam że miał bym wszystkie częsci bo jest do kupienia całe auto. Czy jest możliwość zamontowania kompletnego kolektora ssącego wiązki kompa i aparatu z d16a6 do d15b2 dzięki za pomoc pozdro
skrzynia podejdzie ale będziesz miał problem z elektryką. Możesz wlożyc całą wiązke silnika z kompem itd z 1.6 (wtedy również alternator i inne) , ale nie podłączysz jej do wiązki samochodu bo nie będzie pasowała....
na pewno można sobie z tym poradzić ale po co to robić ?
myśle ze później moga być spore kłopony ze sprzedażą takiego samochodu a i tak rakietą nie będzie. Lepiej poszukaj pełnego wtrysku od D15B7 z 5 generacji i wtedy wiązka silnika bedzie pasowała do wiązki samochodu a osprzęt zalozysz na swój silnik. Połowa roboty a efekt podobny
z b2 niestety nei jest tak prosto i tak wiazke z pod dechy trzeba wywalic nawet jak jets obd to samo, wiec czego bys nei chcial zrobci i tak cie to czeka... ale tez wydaje mei sie ze lepiej kupic silnik z tejsamej lub noweszej generacji....
jak mozna to podlacze sie pod pytanie :roll:
czy do minime (wymiana glowicy aparatu kolektorow i aparatow) konieczny jest dmontaz deski i calego przodu wew. jak to opisal fifer :?: czy mozna to jakos puscic pod i nie wyciagac calego kokpitu :?:
potrzebujesz dołożyć dwa kable do vteca. deska zostaje na miejscu.
Ale ceelx, ty masz teraz D15B2, wiec potrzebujesz zrobic to co do DPFI->MFPI plus ewenutalnie mody do VTECa.
Jednym słowem musisz grzebać pod deska.
a racja... Ty jeszcze jestes dpfi...
no mam cala kpl wiazke do z6 tylko sie pytam czy musowo demontowac caly kokpit
no mam cala kpl wiazke do z6 tylko sie pytam czy musowo demontowac caly kokpit
tak
musisz bracie musisz wyciągnąc cala wiązke
skoro masz wiazke z z6 to nie musisz nic kombinowac dorabiac wkladasz wiazke z z6
osprzet i cieszysz sie vtec`iem
szymon1978
05-12-06, 16:24
wielkie dzięki za odpowiedzi będę szukał osprzętu od b7
czyli moge prosic koledzy w calosci do zrobic zeby d15b2 było MPI, co potrzebuje, po koleji jak moge prosic bede wdzieczny, pozdrawiam
czyli moge prosic koledzy w calosci do zrobic zeby d15b2 było MPI, co potrzebuje, po koleji jak moge prosic bede wdzieczny, pozdrawiam
użyj opcji SZUKAJ :twisted:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=3122
szukałem ale takiego czegos nie znalazłem, dzieki serdeczne, pozdrawiam