PDA

Zobacz pełną wersję : Spalanie D16Z9

arek_1988z
11-10-10, 22:22
No więc sprawę przedstawię krótko: spalanie mojego D16 w budzie EJ9 w mieście 11 litrów, choć powinna palić ok. 8,6 do 9 to jest maks. Pojechałem w trasę i spalanie wyszło 6,5 litra. Nie mam już pomysłu o co chodzi. Sonda chyba odpada skoro w trasie pali ok ? Czy aż tak by wzrosło spalanie ze względu na stosunkowo małych dystansach ?

jasiek09
11-10-10, 23:46
Czy aż tak by wzrosło spalanie ze względu na stosunkowo małych dystansach ?
tak, zalezy jeszcze jak krotkie odcinki

NOLAN
12-10-10, 00:07
Szczerze mowiac mi po wymianie sondy i remoncie silnika ciezko przekroczyc 8 litrow w miescie

skolopendra
12-10-10, 13:45
Czy aż tak by wzrosło spalanie ze względu na stosunkowo małych dystansach ?

tak

doogson
12-10-10, 13:55
Szczerze mowiac mi po wymianie sondy i remoncie silnika ciezko przekroczyc 8 litrow w miescie
jak jezdzisz dłużej po miescie i kręcisz do 3k maks to 8-9 spali ale jak kręcisz do konca albo jezdzisz krótkie odcinki na zimnym silniku to moze i 12 spalić

No więc sprawę przedstawię krótko: spalanie mojego D16 w budzie EJ9 w mieście 11 litrów, choć powinna palić ok. 8,6 do 9 to jest maks. Pojechałem w trasę i spalanie wyszło 6,5 litra. Nie mam już pomysłu o co chodzi. Sonda chyba odpada skoro w trasie pali ok ? Czy aż tak by wzrosło spalanie ze względu na stosunkowo małych dystansach ?
kolego spalanie zalezy od stylu jazdy tak jak wyżej napisałem i od tego jak długie odcinki jezdzisz i jak czesto na zimnym silniku, ja w d16z6 mam po miescie spalanie ok 9 litrów a jak mu przycisnę to ok 12 potrafi spalić, w zimie dłużej sie silnik grzeje to przy spokojnej jezdzie i krótkich odcinkach 10 l bierze