PDA

Zobacz pełną wersję : Laminatowa Maska + Burta

smile91
11-10-10, 21:36
Witam, zaniedługo zaczynam blacharke i chce wymienic przy okazji burte + maske na laminat, i mam pytania co do laminatowych rzeczy od ZonerAT.
1. Czy pod wpływem czasu i słońca maska,burta wyblaknie? - oczywiscie chodzi mi o kolor czarny połysk..
2. Czy pasowalność jest dobra?
3. Pytanie z działu lakierniczego ale może ktos bedzie wiedział - Po jakim czasie bede musiał pomalować maske,burte na kolor? (przyjmując że jest w czarnych połysku jaki oferuje zonerat.
z góry dzieki Pozdrawiam.

zakit
12-10-10, 00:05
jesli kolor ci wyblaknie, to wtedy bedziesz musial pomalowac....

nie latwiej ci napisac pm do zonera?

smile91
12-10-10, 15:58
jesli kolor ci wyblaknie, to wtedy bedziesz musial pomalowac....

nie latwiej ci napisac pm do zonera?
może i łatwiej ale wole opini ludzi którzy maja te rzeczy z laminatu i mogą coś wiecej powiedzieć niż zachwalac swoj produkt. Jak bym chciał to bym napisał do zonerata..

zakit
12-10-10, 18:04
no to w takim razie chcociaz bys poszukal po forum, bo w jego temacie w zakupach jest wystarczajaco duzo opinii o jego produktach, tak wiec moze nie badz taki leniwy...

smile91
12-10-10, 20:30
no to w takim razie chcociaz bys poszukal po forum, bo w jego temacie w zakupach jest wystarczajaco duzo opinii o jego produktach, tak wiec moze nie badz taki leniwy...

szukałem, ale dalej nie znalazlem odpowiedzi na pytanie
Czy pod wpływem czasu i słońca maska,burta wyblaknie? - oczywiscie chodzi mi o kolor czarny połysk..

thompson17
14-10-10, 16:32
No bez przesady przecież to nie jest malowane markerem, a pod wpływem czasu to nawet lakier na furach blaknie, więc wiesz...

TougeRicer
14-10-10, 22:17
Więc. Burte od zonera zamówilem w te lato do kumpla civica no i:
-czarny kolor... (bedzie i tak do malowania na nowo bo jest w słabym stanie, niedomalowane do końca/przebija laminat)
-rzeźba... (lampy nie pasowały w dużym stopniu, różne mocowania i śruby miały za małe otwory)
- pasowanie... (NAJGORSZE. szyba sie nie domykała, do dziś trzeba ją docisnąć z całej siły by załapał zamek, szpary powiększone od zderzaka o ok.1-1.5cm gdzie widać straszną różnice przy lampach, no i burta cała jest za wysoko czego już śrubami sie nie ustawi...)

Maska to inna sprawa bo z nią nie ma takiej zabawy, jedynie może źle dochodzić do lamp/zderzaka ale wtedy to pilnik i zabawa...

/Edit. mógł to być akurat zły sort, przysługuje także reklamacja na produkty od niego jeżeli coś nie pasuje...

smile91
16-10-10, 14:04
dzieki wielkie TougeRicer o taką odpowiedz mi chodziło.. może ktoś miał jeszcze podobny przypadek? chyba najbardziej mi zalezy na burcie bo tam najwiecej ruda wychodzi, bo maska daje rade.

Gorliś
16-10-10, 15:24
Ja niedawno kupilem burte i mske od Zonera, glownie ze wzgledu na maske na ktorej mialem pelno odpryskow, ale i burta juz zaczynala gniz przy jednym zawiasie.
spasowania przodu nie jestem w stanie ocenic, bo juz na OEM masce bylo srednio, na laminacie nie lepiej.
Burta spasowala calkiem niezle, fakt ze czesc otworow trzeba bylo powiekszyc i skrocilem o kilka mm jedno z ciegien otwierania.
Uzbrojona burte przykrecilem do zwiasow, ktore zostaly nieruszane w samochodzie i wszystkie zamki sie zatrzaskuja, szyby nie trzeba dociskac, moze troche mocniej trzeba zamknac.
Ja burte i maske traktuje jako elementy do malowania, choc jakis czas moza sie przekulac na tym czarnym kolorze.

sebush
16-10-10, 16:30
ja mam burte i dokladke od niego, w burcie musialem jeden otwor na lampe powiekszyc, oprocz tego wszystko OK

smile91
16-10-10, 17:41
z tego co piszecie to jednak nie 100% pasowalnosc tak jak pisze zonerat.
ale tak czy tak to chyba jeden taki dostawca laminatowych rzeczy od ktorego mozna cos takiego kupic.
Chyba zakupie tylko burte, bo jak zakupie oem burte z innego samochodu nawet bez rudy to w ktoryms momencie zacznie gnic.