Zobacz pełną wersję : ile $$$ za wymiane rozrządu w d14a4 ?
koles zakrzyczał mi 150 zeta za robote - to dobra cena czy sie jeszcze troche potargowac ?
zaznacze ze bez wymiany pompy wodnej
GrzechuLSi
01-12-06, 18:01
placilem 120 sam rozrzad
150zł za wymiane paska i napinacza to średnia cena którą ci większość mechaników krzyknie, także niema co szukać taniej
więc muszę się pochwalić .. pod lublinem jest gość który mi za robociznę (rozrząd, napinacze filtr oleju) + olej krzyknął(castrol) 180 zł. hihi:)
a ponieważ jest pasjonat więc wole pojechać przy okzazji pod lublin i to zrobić porządnie niż dać się nabijać w warszawie:)
Pincet zloty piekny kawalerze...
maniek1982
01-12-06, 23:32
mi za 150zł mechanior wymienił rozrząd,olej,pasek alternatora,pasek od klimy,pasek od wspomagania,filtr oleju,paliwa,powietrza i podolewał płynow od wspomagania i chłodnicy i innych tam takich:) i to w samym centrum warszawy!
kiedy np.zadzwoniłem do polecanego na tym forum zakładu na mrówczej krzyknięto mi za to samo 450zł(z moim rozrządem i olejem)...pojebało ich chyba:)
pozdro
a ja dzisiaj za wymiane wahacza, sworznia ustawienie geometri zaplacilem 200 PLN w Koziebadziu...
wymiana wszytkich paskow przy rozrzadzie to jedna i ta sama robota bo i tak trzeba je pozdejmowac wiec bez znaczenia co sie pozniej zalozy....
ugadałem sie z kolesiem 150 zeta za robote rozrządu + regulacje zaworów +wymiana oleju czyli w sumie nieźle raczej
w siedlcach mozna to za stowke zdzielac u dobrego mecha
A w UK jestem ugadany z kolesiem za 40 funtow i jestem bardzo zadowolony (ale to taka ciekawostka) no i musze wszystko kupic.
Siemanko po konkretach gdzie oddac hunde zeby zrobic oleje rozrzad itp zeby bylo pożądnie bo ja krece gada mojego dosc mocno i nie fajnie by bylo jak by cos zle poskładali .. tak samo mam pytanko orientuje sie ktoś moze kiedy honda bedzie robila przeglady za free??? bo mam komplet dokumentów i wbil bym w ksiazeczke ewentualnie jaki koszt takiej zabawy w serwisie hondy?? pozdrawiam
za 150zł ... i to w samym centrum warszawy!
pozdro
maniek, a gdzie żeś takie miejsce znalazł? ja również mam przed sobą zmianę paska rozrządu, itp i byłem przekonany, że w wawie nie ma szans na takie ceny, o jakich tu mowa... a jednak :smile:
pozdrawiam.
POdepne się pod temat i zapytam:
Co musze kupić aby wymienić kompletny rozrząd w Swojej Hani? Silnik D16Z7, reszta jak potrzebna jest w opisie.
Bo mówią mi różnie pasek + rolka, albo dwie rolki, inni, że tylko napinacz, żadnych rolek nie trzeba, jeszcze niektórzy dorzucają pompe wody.
Więc jak to w sumie jest? Co mam kupić i jakich firm polecacie? Bo nie chciałbym jakiegoś szmelca wsadzać, ale aby cena też nie była kosmiczna, bo wygląda, na to, że czekają mnie większy wydatki, bo olej bierze :|
pasek + rolka (czyli napinacz) + uszczelka pod dekiel + 4 uszczelki od świec
sory że odgrzewam ale potrzebuje wiedzieć:
Jaki olej kupić do d14a4 z 97 r?, jakie fitlry paski i płyny ogólnie i jakich firm kupić i ew gdzie w szczecinie. pzdr