Zobacz pełną wersję : ogrzewanie tylnej szyby
Witam! mam problem gdyż po odpaleniu silnika rano gdy szybki zaszronione były włączyłem nawiew i wewnętrzny obieg to zauważyłem że ogrzewanie działa jak ja go nie włączałem.Proszę o podpowiedz które bezpieczniki może przekaźnik.
A może ktoś inny włączył... jak nie Ty. Pewny jesteś, że działa Ci ta "kontrolka" od ogrzewania - może masz spalona żarówkę i włączone cały czas tylko o tym nie wiesz. Poza tym na schowku zasłaniającym bezpieczniki masz rozpiskę, który jest od czego.
Witam! mam problem gdyż po odpaleniu silnika rano gdy szybki zaszronione były włączyłem nawiew i wewnętrzny obieg to zauważyłem że ogrzewanie działa jak ja go nie włączałem.Proszę o podpowiedz które bezpieczniki może przekaźnik.
It's a kind of magic :)
Jak przycisk jest włączony to wsunięty jest nieco bardziej niż w pozycji wyłączonej.
Rano do pracy jeżdżę sam , szyba grzeje przy wyłączonym przycisku a dioda w lampce świeci jak wcisne.Nie mam pokrywki od bezpieczników w kabinie.
Ta. Te podgrzewanie tylnej szyby to u mnie od kant dupy potłuc- włączę i tak słabo mokrą czy zaparowaną kiepsko odparowuje. Patrzyłem na te paski grzewcze i one są w porządku.
U mnie chodzi elegancko, w moment odparowują.
Kniaziu: co masz na myśli pisząc pokrywka bezpieczników? One są za schowkiem po prawej stronie i nie są niczym więcej zasłonięte. Jeżeli chodzi o schemat rozmieszczenia bezpieczników to jest na górnej części schowka - jak go wyjmiesz to zobaczysz.
A może poprzedni właściciel podłączył ten przycisk np. pod przycisk obiegu wewnętrznego. Trochę to głupie, ale może...
Sprawdzę to bo też o tym pomyślałem że koleś przede mną mógł podłączyć pod obieg wewnętrzny.
Witam!Sprawdziłem ogrzewanie szyby nie jest podłączone do obiegu zaczyna grzać jak przekręcę kluczyk w stacyjce.zauważyłem też gdy wciskam przycisk od podgrzewania to przekaźnik cyka pod maską w puszce .Proszę o pomoc co dalej sprawdzić ?
A przed przekręceniem kluczyka w stacyjce odłącz przycisk ogrzewania szyby. Może włącznik jest skopany (mimo jego położenia cały czas jest na "on").
Odłączyłem przycisk ogrzewania i okazało się że ogrzewanie szyby dalej działa.
Może ten przkaźnik jest walnięty i cały czas załącza.
Albo masz bałagan w instalacji elektrycznej. Jak się znasz trochę na tym no to szukaj. Ktoś może gdzieś na stałe podczepił ale gdzie to już zależy od czyjejś fantazji.
jeździłem bez przekaźnika i też grzeje byłem u elektryka sprawdził i jest ok ale ostatnio zauważyłem że grzeje znowu możliwe że po zapaleniu silnika jeszcze to zbadam.
W tylnej klapie kable są zwarte być może od wycieraczki albo od stopu
Dzisiaj udało mi się zrobić i już nie grzeje bez przycisku.