Zobacz pełną wersję : terkotanie w tylnim prawym kole
Witam .
Mam problem . Otóż podczas jazdy (głównie na luzie) słychać dziwny dźwięk - raczej to tylne prawe koło. Takie jednostajne i równomierne terkotanie. Im szybciej jadę tym szybciej terkocze. Gdy wciskam hamulec ustaje, puszczam znów to samo.
Proszę o pomoc w zlokalizowaniu awarii.
ps. oopny są nowe, łożyska też wporządku.
Z góry dzięki za pomoc.
Spróbuj podnieśc koło i pokręcić. Może coś zauważysz. Jeżeli to nie łożysko to coś tam pewnie obciera. Może coś wpadło? Sprawdź najlepiej na jakimś kanale
tylko ten dźwięk nie jest metaliczny, a taki kurde bardziej stłumiony jakby jakiś plastik czy guma w coś stukała ?? ale w najbliższym czasie wybieram się tak czy tak do mechanika więc na podnośniku sprawdzę...
łożysko było na wykończeniu :(
Może kamyk siedzi w bierzniku i stuka :P
Łożysko huczy, się mówi ;)
skolopendra
09-11-10, 11:16
Może kamyk siedzi w bierzniku i stuka :P
stawiam na kamyk
Miałem podobnie, ale u mnie okazało się niedokręcone koło na jednej szpilce.
odgrzewany kotlet, mam pytanie, ile kosztuje łożysko tylne do EJ9 szt. bądź komplet?? Tak pi razy drzwi :)
P.S za późno na telefon do hurtowni :)
Jak tam idzie te same łożysko co do V generacji to...
NTN: 170PLN
Jak tam idzie te same łożysko co do V generacji to
To trzeba pomierzyć. Są dwa rozmiary łożysk do V gen(o tylu przynajmniej wiem:)). Nie powiem teraz dokładnie jakie ale w swojej ej2 miałem taką sytuację, że Honda stała rozebrana u mechanika, a ja latałem i szukałem innego łożyska, bo to które miałem niby dopasowane nie wchodziło. Udało mi się znaleźć i wytargować za 120 zł. Nie wiem jakiej firmy, ale Made in Japan było napisane:cool:
Około dwóch lat już śmiga bez szemrania.
Ja kupowałem piastę z łożyskiem ok. 6 miesięcy temu do EK3 firma NTN 190 zł
Dodam, że nie mam ABS'u
alvaro_666
27-11-10, 10:19
porownaj ceny czy bardziej bedzie ci sie oplacalo wymienic cala pisate czy tylko lozysko bo jak bedzie niewielka roznica to nie oplaca ci sie jeszcze tego przebijac na prasie
Są dwa rozmiary? przy 260/240 heblu masz 30mm łożysko (średnica wewn). Na tył są piasty już z łożyskiem i NTN ma w cenie 250 jak dobrze pamiętam po ile sobie brałem ale to cena za Piaste z łożyskiem pod ABS.
Za samo łożysko przód 30mm NTN zapłaciłem jakoś 180 teraz.