PDA

Zobacz pełną wersję : Wolne obroty

Vex
10-10-10, 22:38
Problem pojawil sie jakis czas temu i sie nasilal. Obroty nieraz spadaly ponizej 800rpm i wracaly do normy, ale to bylo malo zauwazalne. Kilka razy spadly do jakis 200rpm. Teraz pojawil sie "check" i po kazdym zdjeciu nogi z gazu obroty leca do 200rpm, podnosza sie do 800rpm i waluja 750-800rpm.

Rozgladac sie raczej za silnikiem krokowym czy przepustnica ? :(

michal168
10-10-10, 23:10
nie wiem czy wgl cos moja wypowiedz wniesie ale.. u siebie zmieniłem niedawno puche dolotu na stożek, miałem taką sytację jak Ty a teraz jest normalnie, obroty jałowe mi latały od 1000 rpm do 500 a teraz stoją na 1000. wymieniałem tez filtry paliwa i oleju.

boro
11-10-10, 19:45
Zrób samodiagnostykę to będziesz wiedział więcej i będzie wiadomo czego szukać.

Vex
11-10-10, 21:47
Dzisiaj dzialy sie ciekawsze rzeczy. W korku po wlaczeniui i wylaczeniu wentylatora obroty zupelnie znormalnialy. Tak jakby zadzialal jakis tryb uczenia po zmianie ustawien w trybie "check". Pozniej chcialem sprawdzic kod bledu. Zanim namierzylem kostke "check" zniknal, wiec zupelnie zglupialem. Jedyne co zrobilem to przelaczylem z ciekawosci metalowy przelacznik przy skrzynce z bezpiecznikami, ktory nawet nie wiem czy jeset fabryczny, ale watpie zeby to mialo jakies powiazanie. KLemy nie ruszalem, bezpiecznika back up rowniez.