Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : radio działa bez kluczyka... jak to zmienić?

Deiv1990
10-10-10, 16:34
Witam. zakupiłem nowe radio jvc i nie pamiętało mi ustawień po wyciągnięciu kluczyka, wyczytałem gdzieś że trzeba zamienić pin 4 z 7 czyli czerowny z żółtym co też uczyniłem ale teraz radio gra pomimo wyciągnięcia kluczyka ale ustawienia już zapamiętuje. Z tego co zauważyłem to tak jakby od akumlatora poprzedni właściciel doprowadził metoda "home made " jakis niebieski kabel wydaje mi sie ze z akumlatora ( może to jest przyczyna) przypomne ze w poprzednim radiu tego samego producenta nei musialem zameiniać pinów i wszytko było ok,

ps a może da sie zrobić tak ze radio gra gdy wyciągne kluczyk to gaśnie ale bez kluczyka też da się uruchomic

Mierzej
10-10-10, 17:19
było o tym miliona razy!

każde radio ma dwa kable jeden to tak zwana "pamięć" tu tą role może grać ten niebieski kabelek.
a prawdziwe zasilanie jest dopiero po przekręceniu kluczyka. jak nie masz kostek to miernik w łape i poszukaj.
na radiu masz na bank opisane który kabel to pamiec a który to zasilanie

Deiv1990
10-10-10, 17:30
ale w poprzednim radiu tej samej marki wszytko było ok a teraz nie podtrzymywalo pamieci dopiero po zamianie czerwonego z żółtym podtrzymuje ale wtedy radio nie wyłącza sie po przekreceniu kluczyka... ;/

majler
11-10-10, 00:03
widocznie cos w kostkach było zmienione w starym radiu. po złączeniu tych dwóch kabli radio będzie grało cały czas