PDA

Zobacz pełną wersję : honda czesci blacharskie itp

civix
10-10-10, 14:39
witam,

może ktoś się orientuje jaki jest koszt pokrywy silnika oraz przednich lamp w serwisie hondy w civic-ach ufo z 2007r????

kojoo
10-10-10, 14:53
witam,

może ktoś się orientuje jaki jest koszt pokrywy silnika oraz przednich lamp w serwisie hondy w civic-ach ufo z 2007r????

Zadzwoń do ASO :o

Lynx07
10-10-10, 15:10
przedni reflektor kosztował 2 lata temu ok. 700zł, teraz może trochę mniej.

kvas
11-10-10, 00:00
Nie szalej tylko szukaj na Allegro. Ceny z ASO mrożą jajca.

kojoo
11-10-10, 00:55
Nie szalej tylko szukaj na Allegro. Ceny z ASO mrożą jajca.

Niekoniecznie :cool: Jak jakiś czas temu planowałem zakup grilla od CTS-a, to na allegro debile krzyczeli za używki 500-750zł i to jeszcze jakieś klejone/naprawiane, gdzie nówka stoi w ASO za 459zł :) Oczywiście nie tyczy się to wszystkich części, bo na alle można dorwać niektóre z nich za na prawdę dobrą kasę, trzeba być tylko cierpliwym i wytrwale szukać :cool:

h16v
11-10-10, 07:43
przedni reflektor kosztował 2 lata temu ok. 700zł, teraz może trochę mniej.
Ale xenon czy zwykły? Bo jak xenon to tanio muszę powiedzieć. Na Allegro ceny za jeden taki reflektor to wahają się w okolicach 1000zł.

semri
11-10-10, 09:10
Z tego co się orientuje, to lampy w civicach są identyczne niezależnie czy xenon czy h7.

kojoo
11-10-10, 10:09
Z tego co się orientuje, to lampy w civicach są identyczne niezależnie czy xenon czy h7.

Być może, ale pewnie różnica ceny w ASO pomiędzy xenonem a H7 jest już inna :cool:;)

Lynx07
11-10-10, 12:01
[QUOTE=h16v;1131766]Ale xenon czy zwykły? Bo jak xenon o tanio muszę powiedzieć. Na Allegro cenny za jedne taki reflektor to wahają się w okolicach 1000zł.[/QUOTE

To była cena zwykłego reflektora. Wtedy różnica w cenie między zwykłym a xenonem była znaczna, nie wiem jak jest teraz.

zyga502
11-10-10, 19:49

wyglądają identycznie ,ale to dedykowana do xenonu ma wybite na szkle te 2 magiczne literki( nie pamiętam jakie),które sprawiają ,ze policja się nie czepia,nawet jak nie ma spryskiwaczy,wiem ,bo kolega z forum evryll ściągał takie lampy,porównywałem optycznie i nie różnią się wizualnie niczym

semri
11-10-10, 21:27
Mam xenony hid i jak miałem kontrole to powiedziałem że są przystosowane do xenonow (seryjny sport), misiek popatrzył sobie na lampę, poszukał jakiegoś oznaczenia i dał luz.
Muszę poszukać te oznaczenia, może ktoś wie dokładnie co ma być wybite?

h16v
11-10-10, 21:54
Mam xenony hid i jak miałem kontrole to powiedziałem że są przystosowane do xenonow (seryjny sport), misiek popatrzył sobie na lampę, poszukał jakiegoś oznaczenia i dał luz.
Muszę poszukać te oznaczenia, może ktoś wie dokładnie co ma być wybite?
Muszę przyznać bez ogródek - nie zakumałem ani jednego słowa z Twojego post :)

uniu1
11-10-10, 22:01
A czy przody tj błotniki lampy gril zderzak są zamienne w obie strony z wersji przedliftowych i poliftowych

semri
11-10-10, 22:38
Muszę przyznać bez ogródek - nie zakumałem ani jednego słowa z Twojego post :)

Post w nawiązaniu do zygi. Swoją drogą, z piciem poczekaj do weekendu ;)

civix
12-10-10, 00:46
ogólnie to chciałbym znać cene w aso , miałem dzwona ,a likwidator taki cwaniak , że w kosztorysie uwzglednił Polcarowskie , a ja takich nie chcę .....myślałem jeszcze nad ksenonami oryg. , ale ktos mi powiedział że wiązka nie taka jak trzeba i lipa.....
pewnie skorzystam z opcji kup teraz.....

kojoo
12-10-10, 02:48
ogólnie to chciałbym znać cene w aso , miałem dzwona ,a likwidator taki cwaniak , że w kosztorysie uwzglednił Polcarowskie , a ja takich nie chcę .....myślałem jeszcze nad ksenonami oryg. , ale ktos mi powiedział że wiązka nie taka jak trzeba i lipa.....
pewnie skorzystam z opcji kup teraz.....

Skoro chcesz znać cenę jaką krzyczy ASO, to czemu do nich po prostu nie zadzwonisz :confused: - jeden telefon i masz odpowiedź w 15 sekund... <ściana>

Atomek
16-10-10, 01:01
wyglądają identycznie ,ale to dedykowana do xenonu ma wybite na szkle te 2 magiczne literki( nie pamiętam jakie),które sprawiają ,ze policja się nie czepia,nawet jak nie ma spryskiwaczy,wiem ,bo kolega z forum evryll ściągał takie lampy,porównywałem optycznie i nie różnią się wizualnie niczymKlosz faktycznie jest taki sam, ale samo lustro w środku niestety różni się dość znacznie. W xenonie jest dodatkowo "grzybek" zakrywający żarni, którego nie ma w normalnej lampie.
Dodatkowo dochodzi mocowanie żarnika, które w zwykłej lampie jest przystosowane do żarówki H7 :cool:

civix
06-07-11, 12:17
Znowu wydzwoniłem swoim Civem przodem,niby nic ale znowu lampy ,grill, zderzak belka ostatnim razem zdecydowałem się na zakup oryginalnych używanych lamp przednich z allegro, ale były troszkę zniszczone, czy ktoś stosował zaminniki lamp przednich są takie za 350 zeta , ale nie wiem czy to bę dzie pasować?????