PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie o tylną klapę

Hoze
10-10-10, 13:18
Słuchajcie, dzisiaj wymieniałem obwódki tablicy rejestracyjnej i ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu tylna klapa jest wykonana....z plastiku lub innego tworzywa sztucznego??Czy tylko mam jakieś schizy??Odgłos jak od zderzaka, od błotnika wyraźnie inny, poza tym wkręty od obwódki są wkręcane bezpośrednio do klapy bez żadnej gumowej podkładki i widać jak byk, że to plastik...Czegoś takiego nie widziałem od czasów Trabanta i niektórych Renault z lat 90-tych. Pozdro.

kojoo
10-10-10, 14:07
Niestety, a może stety - klapa jest z plastiku ;) Ale nie wiem w czym problem?, dla mnie to lepsze rozwiązanie niż jakby miała być z blachy - przynajmniej auto ma te parę kilo mniej :o

Hoze
10-10-10, 14:25
Niestety, a może stety - klapa jest z plastiku ;) Ale nie wiem w czym problem?, dla mnie to lepsze rozwiązanie niż jakby miała być z blachy - przynajmniej auto ma te parę kilo mniej :o

Taa, i rdzewieć nie będzie:D

kojoo
10-10-10, 15:07
Taa, i rdzewieć nie będzie:D

A i owszem ;) Pewnie niektórzy zaraz się wzdrygną, że ten plastik to lipa, bo przy jakimś dzwonie, to nie będzie można wyklepać tego, tylko wymieniać całą klapę ;):D

Lynx07
10-10-10, 15:08
jak to odkryłem jakieś 3 lata temu też byłem nieźle zaskoczony....

sqx
10-10-10, 16:59
Plastikowa jest niestety (w kwestii rdzy) tylko ta część klapy pod światłami. Reszta jest tradycyjnie z blachy.

Hoze
10-10-10, 18:36
wydaje mi się że cała klapa jest z plastiku, bo na całej powierzchni (także nad lampami) słychać jak pukam,że to plastik, może wersje po lifcie miały już całą z plastiku:D....ale powiem więcej, znajomy handlarz mi powiedział, że ta klapa jest normalnie ze stali tylko jest "pokryta" plastikową osłoną, niby od środka jest normalnie ze stali. Jak będę miał trochę czasu to rozbiorę tę klapę i zobaczę...

semri
10-10-10, 19:24
jest to zwyczajnie plastikowa blenda na klapę

Lucas.FK2
10-10-10, 21:03
Stelaż,czyli środek jest już metalowy,a z wierzchu plastik. I dobrze.

kvas
10-10-10, 23:55
Wystarczajaca sie slabo podnosi. Gdyby ta blenda tez byla metalowa to juz by byla masakra :D

MateK
12-10-10, 10:55
Nie wiem czy tak dobrze bo jak samochod postoi na sloncu to te plastiki sie wyginaja i tworza sie szpary... pozniej to wraca do normy, ale po jakims okresie czasu pracy tych plastikow na pierwszy rzut oka tyl wydaje sie zle spasowany.

Pabloss
19-10-10, 10:49
wielu producentów robi tylne klapy z plastiku i nie widzę w tym nic dziwnego .