Zobacz pełną wersję : Woda w środku od strony pasażera
Witam wszystkich!
Jestem nowym użytkownikiem tego forum.
Mój problem polega na tym że mam "jeziorko" wody w środku pojazdu od strony pasażera.
HC3D z szyber-dachem. Podpowiedzcie prosze jeżeli mieliście podobne kłopoty, lub posiadacie wiedze na ten temat, którędy może przeciekeć woda do środka, co sprawdzic, gdzie zajrzeć?
Samochód NIE BYŁ WALONY!
Z góry dzieki
Przepraszam ale nie mogłem odnaleźć w wynikach pododnych postów dotyczacych mojego problemu dlatego proszę o pomec.
Pzdrawiam
Piotrek Klag
30-11-06, 09:51
Przepraszam ale nie mogłem odnaleźć w wynikach pododnych postów dotyczacych mojego problemu dlatego proszę o pomec.
Pzdrawiam
jest ich z 1500 tylko nie szuklałeś - a rzecz dotyczy z tego co pamietam:
- źle wkeljonej szyby (jak woda - np. link: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=16629&highlight=woda++dywaniku )
- uszkodzej maglownicy(moge ściemniać) albo czegos niedbnrego z klimą..
p.s. Jaki kolor ma ten płyn co Ci cieknie?
To nie jest płyn!
woda leje sie do środka zwykła woda...
Wsiadz do srodka auta i niech ktos leje woda z weza po aucie i zobaczysz gdzie cieknie... Co my wrozki, ze mamy wiedziec skad Ci cieknie woda ?
Jeda z przyczyn moze byc odlaczony wezyk odprowadzajacy wode z szyberdachu,jest umiejscowiony w slupku.....
Jeda z przyczyn moze byc odlaczony wezyk odprowadzajacy wode z szyberdachu,jest umiejscowiony w slupku.....
A cos wiecej... Jak sie tam dostać ?
Gdzies to juz bylo tu opisywane, ale zdaje sie,ze trzeba zdjac tapicerke z dachu od wewnatrz auta, w szukajce powinienes znalezc duzo tematow
Chyba chodzi o TEN (http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=21530) temat.
Ja też jestem nowy na forum i dobijają mnie takie posty. Miałem ten sam problem i "szukaj" pomogło. Choć trochę wysiłku ... Większość problemów nowych właścicieli hond jest już dawno, dawno rozwiązana i opisana bo większość to usterki b.popularne.
i radze ci zlokalizuj ten przeciek,ja tez mialem przeciek po stronie pasazera tylko odwalilem mariana bo po prostu w ciemno uszczelnilem szybe od strony silnika i antenke w slupku i takie tam inne *******y zamiast rozebrac to co trzeba w srodku,wladowac sie do auta i obserwowac z kad przecieka,i dalej dupa a nadodatek woda podeszla mi do kompa i swiruje nie da sie jezdzic,czekam do weekenda zeby sie tym zajac,mam nadzieje tylko ze komp sie nie spalil:(
Powiedzcie mi czy jak pojechałem na myjnie automatyczną gdzie leje się dużo wody i po myciu zauważyłem, że na dywaniku pasazera (przod) jest dużo wody to normalne czy coś przecieka. Po deszczu nawet cieżkim nic się nie dzieje. Wymacałem dookoła i sucho tak jak by woda lała się centralnie z góry np z nawiewu na nogi... jest to możliwe?
Musisz zdemontawać podszybie po stronie pasażera i podgiąć do wewnątrz kawałek blaszki który tam znajdziesz i problem minie. jak znajdę fotkę tego to wrzucę
Ten kawałek blaszki seryjnie jest źle zagięty czy on sam w jakiś sposób się odgina? dodam że mam VIg 5D
1 min szukałem...
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?7345-Pozbycie-si%EA-kapania-wody-do-%B6rodka-przez-podszybie
w najgorszym wypadku masz zardzewiałe podszybie, zrobiły sie dzióry i leje sie tam woda (nawet pod szybą). podegnij tą blaszkę. sprawdzałeś odpływy z podszybia itp?
jeszcze nie patrzyłem, bo nie wiedziałem, że to z podszybia. ogarnę tą blaszke i będzie ok
nie straszcie go tak. powodow moze byc duzo.np u mnie podginanie blaszki i na nowo uszczelnianie podszybia nic nie dalo i nadal borykam sie z tym problemem. na dniach jakos bede rozbieral auto od srodka i zobaczymy co z tego wyjdzie.
wydaje mi sie ze rozwiazalem swoj problem. moze komus sie przyda.
http://desmond.imageshack.us/Himg844/scaled.php?server=844&filename=sdc12088i.jpg&res=landing
uszczelka od wiazki ktora zaznaczylem na czerwono poprostu mi wypadla i luzno wisiala a jak lalem wode to tamtedy kropla po kropli lala sie do srodka. ogolnie ta uszczelka jest slabo zrobiona i ledwo co sie trzyma wiec wkleilem ja na silikon. teraz powinno byc git.