Zobacz pełną wersję : Jak mam przeciagnac kabel pradowy do akumulatora?????
Wiam jestem w klubie nowy i mam pytanko jak przeciagnac kabel pradowy do akumulatora???? niedano kupilem auto ni nie zabardzo sie orientuje!!! mozecie nmi pomóc??? mam honde civic MB7 20T2R(2.0 iTD 98r.) z góry dzieki i pozdro :D
Ja sugeruję żebyś podwiesił pod sufitem... :twisted:
a tak na serio to poszukales ? 3 strony w tył na forum i prosze, znalazło się... :
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=12630
:D
oki spoko dzieki :grin: pozdro
fajnego civica masz :D
[ Dodano: 29-11-2006 ]
Jeszcze jedno którędy przeciągnąć kabel do aku bo od spodu pod kierownica nigdzie nie widze miejsca??????
bo trzeba wyjac zaslepke
poszukaj dobrze i sie schyl bo chyba ci sie nie chce
jakbys zerkna pod spod lub otworzyl maske to bys odrazu znalaz
palermo444
06-01-07, 15:29
kolo akumulatora ponizej jest taka guma !!! a ponizej jest taki plastik to w nim zrob dziore i juz masz gotowe ja tak zrobilem jak bedziesz chcial to napisz to przesle ci foto
pozdro
A jakie te kable od zasilania bezposrednio od aku powinny miec grubosc - plus i minus ?
No i jakis bezpiecznik na to dac czy ten na radyjku starczy ?
ale Ty ciągniesz kable do wzmaka czy co bo nie bardzo wiadomo o co Ci chodzi?
bezpiecznik jezlei do wzmaka to do 30 cm od aku powinien byc zamontowany, i jezłei tak to 5mm2 Ci starczy....
Ja bym proponował 10 mm, co by nie trzeba było zmieniać przy montażu następnych wzmacniaczy (taj jak ja :? )
mialem na mysli kabelki do radia nie do wzmacniacza - do wzmacniacza to pozniej swoja droga :) wiec jakie grube kabelki do zasilania do radia i czy dawac na nich bezpiecznik czy ten na radyjku starczy ?
PS teraz chyba bedzie bardziej zrozumiale chociaz z mojego pierwszego postu dalo sie wywnioskowac ze chodzi o radio :)
ten co na radiu starczy, a dlaczego chcesz ciagnąc dodatkowe zasilanie z aku nei masz seryjnych kabli? skoro nei bydujesz jakiegos powaznego audio to to co masz powinno Ci wystarczyć...
Też kiedyś ciągnąłem w Mitsybishi Carismie dodatkowe zasilanie z akumlatora, bo bez tego mój blaupunkt (bez wzmaka, samo radyjko) nie chciało wogóle ruszyć (ponoć seryjne kabelki były tam za cienkie, i można było nawet spalić instalację, tak mi powiedziano) Teraz w Civicu podpiąłem bezpośrednio pod kostkę ISO i nie ma żadnych problemów (radyjko prawie identyczne (też blaupunkt, ta sama moc, tylko model troszkę inny) Więc ja bym się nie bawił w to, jeśli nie ma problemów po włączeniu radia...Pozdr