Zobacz pełną wersję : Katastrofa po wymianie uszczelki pod głowicą!!!!!!!!!!
WITAM MAM HONDE CIVIC 1.5 16V na monowtrysku WYMIENIONO MI W NIEJ USZCZEZLKE POD GŁOWICA....teraz auto chodzi tragicznie...przy odpaleniu na ssaniu jeszcze chodzi normalnie, po chwili jednak zaczyna sie falowanie obrotów i samochod ratuje sie przed tym zeby nie zgasnac po czym najczesciej i tak gasnie...stracił moc , jak wciskam gaz strasznie sie dławi i kopa dostaje dopiero na ok. 3300 obrotów......w samochodzie nie były wymienione pierscienie
słyszałem od znajomego ze moze pozamieniane sa wezyki podcisnienia ale niestety nie mam znajomego z druga taka honda aby porównac .
wiecie moze cos wiecej??;/
Być może źle ustawili rozrząd o ząb, dwa.
Muzyk-Grzes
06-10-10, 17:27
Tez stawiam na źle założony pasek rozrządu.
rozrząd to pierwsza rzecz jaka sprawdz, potem zapłon
skolopendra
06-10-10, 18:14
jak zwykle,ustawili na niewłaściwe znaki
honda buta ponizej 3.300 niema, o zab zle ustawiony by nie chodzil, zaworow mysle ze nie wyregulowali po planowaniu glowicy
Obstawiam źle rozrząd ustawiony
***Marco***
06-10-10, 22:43
rozrząd , jaki kraj tacy mechanicy :D
no niestety ale musze przyznac ze rozrzad po naprawie dałem do przestawienia i sie okazło ze jest ok, byłem tez u innego ktory rowniez stwierdził ze jest dobrze
jeden mi mówił ze bardzo prawdopodobne sa pozamieniane podćisnienia , a jak nie to to obstawia jakies rozszczelnienie na kolektorze ssania
a podciśnienia wszystkie podłączone ? zresztą chyba nie zdejmowali głowicy z kolektorem że wszystko musieli odpinać
Arek manual w rękę i sprawdź te podciśnienia ... ;)