Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Podświetlenie konsoli - zgaslo :(

///MvZ
28-11-06, 16:52
Wszystkie przelączniki, podświetlenie zegarów i przelączniki nawiewu nie swiecą. Sprawdzalem biezpiecznik, nawet nie jeden tylko wszystkie przelecialem i sa dobre.

Wymienialem zarówke na diode w przycisku ogrzewania tylnej szyby i sprawdzalem czy swieci bo dioda musi miec + do + a - do -. Bylo zle i chcialem zmienic i zapomnialem wylączyć swiatel i zlączylem te 2 druciki śruboktętem. co moglo sie stać ? :cry:

Diups
28-11-06, 16:56
hmmmm moglo wywalic bezpiecznik.... ale mowisz ze sprawdzales

///MvZ
28-11-06, 16:57
wszystkie :cry:

Gruszka
28-11-06, 17:00
Czasem przepalony wyglada jak dobry (minimalna przerwa). Sprawdz w manualu (http://media.honda.co.uk/car/owner/media/manuals/CivicManual/) ktory odpowiada za podswietlenie konsoli i po prostu wymien go.

TeeS1975
28-11-06, 17:00
bezpiecznik wyjmij go i zmierz miernikiem bo czasem wygląda ok a jest spalony

Diups
28-11-06, 17:01
albo nie poszlo po bezpieczniku, tylko po zarowkach... tez sie zdaza - np mi z pozycyjnymi tak bylo

///MvZ
28-11-06, 17:02
Zaraz sprawdze . Juz znalazlem który na folii przy bezpiecznikach.

[ Dodano: Wto 28 Lis, 2006 ]
W zegarach mam diody. Tez by sie przyjaraly?

[ Dodano: Wto 28 Lis, 2006 ]
niestety bezpiecznik jest dobry...

Windykator
29-11-06, 14:39
No to może wszystkie żarówki razem ci padły, odkręcanie konsoli zostaje i wymiana żarówek.

///MvZ
29-11-06, 21:03
Dzięki chlopaki za rady. Uporalem sie już z tym. To bezpiecznik. Byl tak minimalnie przepalony że dopiero miernikiem go potraktowalem. :grin:

TeeS1975
29-11-06, 23:45
bezpiecznik wyjmij go i zmierz miernikiem bo czasem wygląda ok a jest spalony

to pisalismy w trzecim i czwartym poście :P

MarekBielsko
14-07-07, 15:30
hej, a gdzie jest ten bezpiecznik, gdzie go szukac labo jak sie nazywa na opisie?prosze o odp, dzieki

gucio
19-10-07, 09:26
Witam,
mam identyczny problem zgasło podświetlenie zegarów i konsoli i to z identycznego powodu co miało miejsce u kolegi ///MvZ
bezpieczniki– ok. wymieniłem wszystkie na nowe
wczoraj wymieniłem żaróweczki w zegarach - wszystkie były spalone
pozostają do wymiany w konsoli to wiem - lecz mam pytanie
Czy warunkiem niezbędnym aby cokolwiek zaświeciło podświetlenie zegarów lub konsoli w obu tych lokalizacjach muszą być sprawne wszystkie żarówki ?
Dodam ze światła postojowe się świecą
Czy tez musze szukać innego powodu - help
dziękuje

Windykator
19-10-07, 11:46
Czy warunkiem niezbędnym aby cokolwiek zaświeciło podświetlenie zegarów lub konsoli w obu tych lokalizacjach muszą być sprawne wszystkie żarówki ?
nie

Czy tez musze szukać innego powodu
tak

gucio
19-10-07, 13:45
Szczerze mówiąc brak mi wiedzy na ten temat gdzie jeszcze szukać przyczyny a praktycznie wszystkie możliwości na podstawie informacji zawartych na forum sprawdziłem.
Może ktoś poradzi co jeszcze może być przyczyną ?

Konrad84
19-10-07, 15:43
być może coś zrobiłeś źle i gdzieś nadal jest zwarcie, wsadzasz nowy bezpiecznik i za chwilę znowu go wywala.

gucio
19-10-07, 21:09
bezpieczniki są ok - cały czas sprawdzam

[ Dodano: Czw 01 Lis, 2007 ]
Witam,
usterka usunięta- problem tkwił w regulatorze jasności podświetlenia który nie łączył
zmostkowałem w kostce dwa kabelki i jest :aloha:
pozdrawiam