Zobacz pełną wersję : jak zdjąć bęben przy wymianie szczęk w civicu V gen?????
witam. wymieniam szczęki w moim civicu, tylko narazie stanąłem na tym że nie wiem jak zdjąc będen... pomóżcie mi, tam na wieszku nie mażadnych śrób ani nic co można odkręcić, dzięki z góry...
jest tam srubka ktora nalezy wkrecac i beben schodzi, jak nie to poprostu podwazac go z roznych stron i tyle, on nie jest przykrecony
jest tam srubka ktora nalezy wkrecac i beben schodzi
a raczej otwor pod srube (jesli dobrze pamietam rozmiar 8 )
dokladnie wkrecasz dwie sruby 8-mki i beben sam schodzi
jest tam srubka ktora nalezy wkrecac i beben schodzi
a raczej otwor pod srube (jesli dobrze pamietam rozmiar 8 )
zgadza sie :)
w matraszku koles sciagal mi beben za pomoca mlotka.puknal dwa razy i sei odczepil :) niestety ja tego nie potrafie powtorzyc.
ale ogolnie to
wkrecasz dwie sruby 8-mki i beben sam schodzi
8)
A jak nie masz dwóch ósemeczek to bierzesz młotek, przyda się i przecinak i obijasz nie za mocno dookoła pokręcając, potem się zapierasz, majtasz, majtasz, ciągniesz i albo drgnie, albo walisz go od drugiej strony przez przecinak, żeby sią cham odczepił :)
A jak nie masz dwóch ósemeczek to bierzesz młotek, przyda się i przecinak i obijasz nie za mocno dookoła pokręcając, potem się zapierasz, majtasz, majtasz, ciągniesz i albo drgnie, albo walisz go od drugiej strony przez przecinak, żeby sią cham odczepił :)
Nie polecam walenia młotem :) chociaż w myśl naszego przysłowia :
"Nic na siłę, wysztko młotkiem" sugerowałoby inaczej :)
Polecam wkręcenie na przemian 2 śrub M8 i schodzi bez najmniejszego
problemu. Tak przynajmniej było u mnie. Bez żadnego stukania młotkiem :wink:
No ... inaczej było ze ściąganiem szczęk, ale to nie temat dyskusji ...
Ściągałeś szczęki młotkiem?:D
Ściągałeś szczęki młotkiem?:D
"Nic na siłe wszystko młotkiem" :D
.... mechanior mi to robił.