Zobacz pełną wersję : Centralka z pilota, pytanie
thompson17
03-10-10, 20:21
Witam Pany mam pytanie.
Mam u siebie w eg4 centralny zamek, ale chce zrobić sterowanie z pilota.
Tutaj moje pytanie, jaki najlepiej kupić zestaw ?
bo generaalnie potrzebne by mi było co jest w tych zestawach na allegro do centralek tylko sterownik, pilot, okablowanie, jeśli sie myle to mnie poprawcie, co sądzicie np o tym
http://allegro.pl/centralny-zamek-2-4-drzwi-piloty-chrom-najtaniej-i1245259040.html
bo jeśli mam centralke to siłowników nie musze już zakladać, zgadza sie?
jeżeli masz centralkę to masz siłowniki
Ja ostatnio zakładałem u siebie i miałem centralkę ale i tak musiałem kupić nowy centralny zamek i zamontowałem jeden siłownik w drzwiach kierowcy aby poruszał się na pilota.
Wybrałem coś takiego: http://allegro.pl/centralny-zamek-2drzwi-2xpilot-scyzoryk-super-i1225458776.html
I hula ;) wygoda hehe
nie wiem może dało się to zrobić inaczej ale ja zrobiłem tak i cel został osiągnięty.
thompson17
03-10-10, 22:09
a jak sądzisz, powinno to hulać na seryjnym centralnym?:)
Ja mam seryjny centralny z dwoma siłownikami, do tego dołożyłem jeden siłownik od strony kiery i hula :)
thompson17
04-10-10, 15:00
aha, no w sumie też dobry pomysł:)
tak też zrobie;)
dzięki za pomoc
Ja mam seryjny centralny z dwoma siłownikami, do tego dołożyłem jeden siłownik od strony kiery i hula :)
to się nie trzyma kupy, skoro dokładałeś siłownik to seryjnie był jeden, w drzwiach pasażera, przez co od tej strony kluczykiem nie da rady "uruchomić" centralnego zamka bo siłownikiem w drzwiach kierowcy jest w tym przypadku kluczyk, którym otwierasz zamek.
aha, no w sumie też dobry pomysł
tak też zrobie
dzięki za pomoc
wszystko co potrzeba razem z instrukcją masz tutaj, na forum w tekstach, powodzenia :)
Założenie było takie aby otworzyć oraz zamknąć samochód z pilota, nie z kluczyka.
Siłowniki miałem dwa w seryjnym centralu.
Dołożyłem jeden siłownik w drzwiach kierowcy który działa na sygnał pilota i który porusza siłownikem z seryjnego centrala, przez co otwierają się obydwie strony auta.
To co chciałem, uzyskałem, wszystko trzyma się kupy.
thompson17
06-10-10, 14:33
oczywiście że Ctrl. dobry sposób poleca,
jego sposób jest dobry i trzyma sie kupy
to jakby posadzić murzyna na fotelu kierowcy żeby na nasz znak zamykał od środka drzwi kierowcy czyli centralnie pasarzera również sie zamykają:D
i wszystko hula, dlatego centralny z pilota zrobie sposobem Ctrl`a
Ja wstawiłem siłownik tylko w drzwi kierowcy (bo w drzwiach pasażera już jest), centralkę podpiąłem w miejsce seryjnej i hula. Zresztą jest opis tej metody na forum.
Wojtec12345678
25-03-11, 21:51
Odnowię temat...
Czy jest możliwość dokupienia samego pilota i dostrojenia go do mojego centralnego zamka?
Mam centralke w aucie na pilota i działa bardzo dobrze,ale pilota obudowa jest w strasznym stanie, dlatego pytam czy mozna kupić gdzieś samego pilota?
Obudowa wygląda tak jak ta na ukcji...wygląda tandetnie wg mnie
http://moto.allegro.pl/obudowa-pilota-seo-concerto-1p-zobacz-inne-obudowy-i1515003931.html
zalezy do masz w środku tej obudowy... Już lepiej kup sobie sam plastik i przełóż bebechy ze swojego pilota. Będzie taniej i bezpieczniej
Jeśli jest to faktycznie SEO to powinno się dać doprogramować pilocik SEO. Trzeba odnaleźć centralkę w aucie i się doczytać co to jest :)