Zobacz pełną wersję : samodiagnostyka D16Z6
witam zapala mi sie kontrolka silnika po odpaleniu silnika i nie gasnie wogole a gdy robie samodiagnostyke rowniez swieci caly czas i nie gasnie
jakies sugestie?
robiles juz wczesniej diagnostyke i zle włożona zworke mozemy wykluczyc, tak? :P
wlozylem zworke dobrze bo jak wloze zle to nie swieci wogole
aa, dopiero po odpaleniu silnika sie zapala... zagazowany ten silnik czy cos innego nietypowego w nim? ciekawa sprawa ogolnie. a moze masz przepalony bezpiecznik i Ci po wylaczeniu zaplonu kasuje blad na kompie? zegarka nie resetuje przy wylaczaniu?
sprawdzales bezpiecznik 7,5 A w puszce pod maska? bo wygloda to tak, jakby po odpaleniu blad łapał, ale jak wylaczasz silnik to go od razu kasuje i na diagnostyce nie ma bledow. nie wiem tylko czy jesli ten bezpiecznik bylby spalony to samochod by odpalił. sprawdz.
wiem tez podejrzewam ale jeszcze w garazu nie bylem, gaz II ale nazwałem jedno punktowy wtrysk gazu :)
sprawdzilem wizualnie bezpiecznik bo nie mialem zarowki a w mierniku bateria padla ale wydaje sie ze dobry, do czego sa te trzy pod ECU- lewa strona gorny rzad ostatnie. niemam pomyslow poza spatrzeniem kazdej opcji urzadzen po kolei :) lub podlaczenie pod złacze diagnostyczne, gdzie jest w hondzie V zlacze?
ogolnie wszystkie bezpieczniki powinienes miec opisane na klapce od puszki
trzy pod ECU- lewa strona gorny rzad
bo nie bardzo czaje o ktorej chodzi :p
a zlacze diagnostyczne jest bodajze kolo zworki diagnostycznej, ale jak to podlaczyc i czym ugrysc to nie wiem.
dzieki za pomoc i pomysly, poprobuje jeszcze a jak sie nie uda to podlacze pod laptop
Witam,
Mam Hondę Civic 95 1.5 Vtec i identyczne objawy, brak mi już pomysłów na to co można by jeszcze zrobić. Po prawidłowej próbie odczytu błędów kontrolka silnika zapal się na stałe. Dowiedziałem się od chłopaków z serwisu Hondy z Opola że taki stan pracy nie występuję. Jak więc sygnalizowany jest np. całkowity brak błędów, podczas próby ich odczytu???
jak przy samodiagnostyce mignie (zgasnie na chwile) i swieci sie caly czas to wlasnie oznaka ze nie ma bledow.